Πολιτική

Public Issue: Ανοίγει η “ψαλίδα” μεταξύ ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ

Public Issue: Ανοίγει η “ψαλίδα” μεταξύ ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ
Στο 30% η αδιευκρίνιστη ψήφος στην ερώτηση για την επιρροή των κομμάτων, 1 στους 2 ερωτώμενους θέλει εκλογές. Στο 42% το ποσοστό του Κυριάκου Μητσοτάκη για "καταλληλότερος πρωθυπουργός".

Μεγάλο ενδιαφέρον εν μέσω ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων έχουν τα ευρήματα της μηνιαίας έρευνας της Public Issue για τον Οκτώβριο, τα οποία βλέπουν την Τρίτη το φως της δημοσιότητας. 

Πέρα του ότι η “ψαλίδα” ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχει διευρυνθεί κατά πολύ, έντονο προβληματισμό προκαλεί το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου.

Ειδικότερα, στην ερώτηση για την εκτίμηση των πολιτών για την εκλογική επιρροή των κομμάτων, η ΝΔ συγκεντρώνει 42% και ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις 18%.

Σημειώνεται ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος συγκεντρώνει το 30%.

Ακολουθούν, Χρυσή Αυγή και Δημοκρατική Παράταξη με 8%, το ΚΚΕ με 7% και από εκεί και μετά κανένα από τα κόμματα δε φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Το Ποτάμι συγκεντρώνει 2,5%, οι ΑΝΕΛ το 2%, η Ένωση Κεντρώων του 2%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,5% ενώ τα υπόλοιπα κόμματα ανέρχονται στο 7,5%.

Ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός προκρίνεται από την κοινή γνώμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42%. Με 21% ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας ενώ «κανείς από τους δύο» απαντά το 35%.

Την μεγαλύτερη δημοτικότητα απολαμβάνει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έρχεται πρώτος στη σχετική ερώτηση με 47 θετικές κρίσεις και 51 αρνητικές.

Ακολουθεί η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά με 39 θετικές και 58 αρνητικές και έπονται: Δ. Κουτσούμπας, Στ. Θεοδωράκης, Αλέξης Τσίπρας, Βασίλης Λεβέντης, Πάνος Καμμένος και Ν. Μιχαλολιάκος. Ο Πρωθυπουργός έχει 77 αρνητικές κρίσεις και μόλις 22 θετικές.

Ενδιαφέρον έχει και το συμπέρασμα ποια κυβέρνηση προτιμά η κοινή γνώμη. Το 34% θέλει μια κυβέρνηση ΝΔ, μόλις το 13% θέλει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενώ 51% απαντά «καμία» από τις δύο. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments