Οικονομία

Ντράγκι: Ζητεί λύση στο χρέος, περιμένει συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα στο Eurogroup

Ντράγκι: Ζητεί λύση στο χρέος, περιμένει συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα στο Eurogroup
Συμφέρει όλη την Ευρωζώνη η διευθέτηση του ελληνικού χρέους, τόνισε ο "Σούπερ Μάριο". Σε άλλη γραμμή από το Βερολίνο, που επιμένει πως δεν τίθεται ζήτημα βιωσιμότητας. "Βλέπει" συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα στις 5 Δεκεμβρίου.

Την ώρα που Βρυξέλλες και Βερολίνο βρίσκονται σε ανοιχτή κόντρα για το ελληνικό ζήτημα, ενώ η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα παραμένει στον “αέρα”, ο επικεφαλής της ΕΚΤ ζητεί λύση, που θα εξασφαλίζει πλήρη εμπιστοσύνη στη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους και θα αντιμετωπίζει τα κύρια ρίσκα, τα οποία συνδέονται με το πρόγραμμα, προσδοκώντας μάλιστα συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, μιλώντας στους ευρωβουλευτές, ο Μάριο Ντράγκι τόνισε πως “είναι στο συμφέρον την ευρωζώνης ως σύνολο και της ίδιας της Ελλάδας να βρεθεί μόνιμη (lasting) λύση, που θα εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα”.

“Ξέρουμε από το Eurogroup της 7ης Νοεμβρίου ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος ετοιμάζονται και προσβλέπουμε σε μια συμφωνία για αυτά τα μέτρα στην επόμενη συνάντηση του Eurogroup. Θέλουμε μια λύση που θα εξασφαλίζει πλήρη εμπιστοσύνη στη δυναμική της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους και θα αντιμετωπίζει τα κύρια ρίσκα που συνδέονται με το πρόγραμμα”, είπε ο “Σούπερ Μάριο” χαρακτηριστικά.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, η ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης έχει αντέξει την οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα και αναμένεται να συνεχιστεί.

“Η οικονομία της ευρωζώνης συνεχίζει να επεκτείνεται με μέτριο αλλά σταθερό ρυθμό, παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις από την παγκόσμια οικονομική και πολιτική αβεβαιότητα”, τόνισε ο ίδιος.

“Η σταδιακή αυτή ανοδική τάση αναμένεται να συνεχιστεί, κυρίως λόγω των μέτρων νομισματικής πολιτικής”, σημείωσε ο Ντράγκι.

Σε ό,τι αφορά το Brexit, ο κ. Ντράγκι υποστήριξε πως η ευρωζώνη επέδειξε ανθεκτικότητα μετά το βρετανικό δημοψήφισμα. Η αρνητική αντίδραση των αγορών ήταν σύντομη και οι τιμές των στοιχείων ενεργητικού ανέκαμψαν γρήγορα, πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments