Αθλητισμός

Το παρασκήνιο της επιστροφής Τζέιμς!

Το παρασκήνιο της επιστροφής Τζέιμς!
άγνωστες πτυχές της 48ήμερης απουσίας του Μάικ Τζέιμς, ο οποίος επέστρεψε άλλος άνθρωπος από την περιπέτειά του και εμφανίζεται αποφασισμένος να αποδείξει εμπράκτως την ευγνωμοσύνη του…

Όταν ο Μάικ Τζέιμς περνούσε το κατώφλι του χειρουργείου για να υποβληθεί σε εξαιρετικά λεπτή επέμβαση στο αντιβράχιο του δεξιού χεριού, δεν είχε το καθαρό μυαλό για να σκεφτεί το μέγεθος του κινδύνου, στον οποίο έβαλε όχι μόνο ολόκληρη την καριέρα του, αλλά και τη ζωή του την ίδια.

Ο Αμερικανός γκαρντ βρισκόταν σε οικτρή ψυχολογική κατάσταση και μόνο όταν ο ορθοπεδικός της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods Θανάσης Κονίδης τον διαβεβαίωσε ότι για μερικά εκατοστά δεν επλήγη ένα από τα βασικά νεύρα του χεριού, αισθάνθηκε ανακούφιση αποφασίζοντας να γυρίσει τον διακόπτη.

Το αποτέλεσμα; Σε λιγότερο από δύο μήνες, για την ακρίβεια σε 48 ημέρες από εκείνη την απερίσκεπτη ενέργεια να θρυμματίσει με τη γροθιά του την τζαμαρία του ΟΑΚΑ, επέστρεψε ως ένας… διαφορετικός άνθρωπος.

Για όσους τον γνωρίζουν καλά, η ουσιαστική αλλαγή του Τζέιμς εστιάζεται στο πνευματικό επίπεδο. Σωματικά δεν έχει αλλάξει κάτι, επιβεβαιώνουν όσοι συνεργάζονται μαζί του σε καθημερινή βάση αναγνωρίζοντας ότι δεν έχουν ξαναδεί περιφερειακό παίκτη με ανάλογα φυσικά χαρίσματα, που να διαθέτει δηλαδή αυτό τον συνδυασμό ταχύτητας και δύναμης, χαρακτηρίζοντάς τα εξωπραγματικά.

Κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης, ο απόφοιτος του Λαμάρ πέρασε πολύ δύσκολα. Κυρίως από συναισθηματικής πλευράς, κάτι που γινόταν ευδιάκριτο, όταν οι κάμερες εστίαζαν στο βλέμμα του. Ένα βλέμμα απογοήτευσης, που ήταν σαν να έχει στόμα και να λέει στους συμπαίκτες του «το ξέρω, σας πούλησα, αλλά θα κάνω τα πάντα για να επανορθώσω». Το ‘πε και το ‘κανε! Του ζητούσε πέντε ο γυμναστής Σάββας Αρώνης και εκείνος έκανε δέκα. Το ειδικό κίτρινο μπαλάκι ενδυνάμωσης ήταν κολλημένο με… κόλλα στο χέρι του και σταματούσε το ποδήλατο μόνο στον ύπνο!

Για αυτό στην πρόσφατη επανεμφάνισή του στη δύσκολη αναμέτρηση με την Νταρουσάφακα ήταν σαν να μην είχε λείψει ούτε από μια προπόνηση. Το ότι έπειτα από καιρό είχε ατονήσει η επαφή του με το καλάθι, κάτι που και ο ίδιος παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο SDNA, ήταν απολύτως φυσιολογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι απουσίασε σχεδόν πενήντα ημέρες! Βέβαια, για την γρηγορότερη επανένταξή του στο αγωνιστικό πρόγραμμα, η οποία αρχικά είχε υπολογιστεί για τις 2 Δεκεμβρίου (Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός), έπαιξε ρόλο και ο… ανθρώπινος παράγοντας.

Την εβδομάδα της επιστροφής στα παρκέ ταξίδεψαν στην Αθήνα οι γονείς του και η έλευσή τους από τις ΗΠΑ όπλισε με ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο τον 26χρονο γκαρντ, ο οποίος έκανε τα πάντα για να επισπεύσει την επιστροφή του στη δράση. Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο κύκλος της αποκατάστασης είχε ολοκληρωθεί και δεν αισθανόταν την παραμικρή ενόχληση, ο Τσάβι Πασκουάλ, βλέποντας και τον Ντέιβιντ Μπλατ να διαφοροποιεί αρκετά τη στρατηγική του, πήρε την απόφαση να τον ρίξει στο παρκέ μια ώρα αρχύτερα.

Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι ο Τζέιμς αισθάνεται υπόχρεος προς τον Καταλανό και αυτό γιατί μολονότι βγήκε στην αγορά, τελικά δεν προχώρησε σε προσθήκη στην περιφερειακή γραμμή εκτιμώντας ότι οι διαθέσιμες περιπτώσεις δεν θα έκαναν τη διαφορά δίπλα στον μοναδικό κλασικό πόιντ γκαρντ Νικ Καλάθη. Αυτή την επιλογή ο Τζέιμς την εκτίμησε και είναι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη να έχει καλλιεργήσει σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και εκτίμησης με τον προπονητή του.

Ο Τζέιμς αποδέχτηκε και όλες τις κυρώσεις που αφορούν σε περικοπές των αποδοχών του αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο την πρωτοφανή έκρηξή του, όταν για τρίτη φορά ο Αργύρης Πεδουλάκης του είχε ζητήσει να μείνει έξω για να δώσει προσοχή στην τακτική. Οσο και αν αισθάνθηκε θιγμένος, ένας επαγγελματίας δεν συμπεριφέρεται έτσι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του SDNA, εκτός από τους μισθούς περίπου δύο μηνών, ο Αμερικανός αποδέχτηκε και το πρόστιμο ύψους 50.000 δολαρίων, που του επέβαλε η διοίκηση του μπασκετικού Παναθηναϊκού για την απερισκεψία του. Δεν θα μπορούσε να πράξει και διαφορετικά, αφού ήταν εκτεθειμένος.

Οσοι τον γνωρίζουν, όμως, διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ότι ο πρώην παίκτης της Μπασκόνια και του Κολοσσού Ρόδου, θα ανταμείψει τους Πράσινους με τις εμφανίσεις του. Διότι εκτός των αθλητικών χαρακτηριστικών, που αναμένεται να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα αρκετών συμπαικτών του και ειδικά των Γιάννη Μπουρούση και Νικ Καλάθη, διαθέτει ένα στοιχείο, που χαρακτηρίζει μόνο τους μεγάλους παίκτες. Ο Τζέιμς έχει πολύ έντονο αθλητικό εγωισμό. Δεν του αρέσει να χάνει ούτε στην προπόνηση μετατρέποντας τον εγωισμό σε μνημειώδη ανταγωνιστικότητα. Στο χέρι του, λοιπόν, είναι να διαγράψει από τη μνήμη του τον δίμηνο εφιάλτη και να προσθέσει κεφάλαια δόξας στο βιβλίο της καριέρας του.

Πηγή:sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments