Αθλητισμός

Μπορεί να διαλυθεί και μόνος του

Μπορεί να διαλυθεί και μόνος του
Έλα μωρέ τα έλεγα εγώ. Και επιβεβαιώθηκα από επίσημα χείλη. Και πανηγυρίζω που είμαι μία «στημένη» ομάδα. ΠΑΟΚ, ένα κλαμπ που μπορεί να διαλυθεί μόνο του. Χωρίς καμιά βοήθεια. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

​Δεν έγραψα δύο μέρες. Δεν είχα τη δύναμη. Αισθάνθηκα πως ότι γράψω θα είναι για κακό. Δεν κρύφτηκα βέβαια όπως μου καταλογίζουν. Στο ραδιόφωνο και ήμουν και γραμμές άνοιξα και στον SportFM βγήκα. Απλά αισθάνθηκα την ανάγκη για πρώτη φορά να κλείσω τον διακόπτη όσο μπορούσα. Να μάθω τι πραγματικά συνέβη, να μη πάρω καμία βιαστική απόφαση, να μη κάνω καμία βιαστική εκτίμηση. Η λέξη σοκαρίστικα είναι η ενδεικτική της κατάστασής μου.

Όταν βλέπεις πως δεν μπορείς να βοηθήσεις κάνεις τον μαλάκα. Να πεις την αλήθεια θα πει κάποιος. Η αλήθεια είναι υποκειμενική. Και δεν μπορείς να ξέρεις όλη την αλήθεια. Βλέπεις την ομάδα να διαλύεται και τους εχθρούς της να ετοιμάζονται να της δώσουν τη χαριστική βολή. Ο ΠΑΟΚ βιώνει μία ακραία κατάσταση. Ακόμη δεν μπορούν να την αντιληφθούν άπαντες. Μία απλή ματιά στα σημερινά πρωτοσέλιδα του Πρωταθλητή και της SportDay αρκεί για να καταλάβει κανείς τι έρχεται.

Η τελευταία, με την αστεία δομή της πλέον, δεν έχει τον φόβο να ονοματίσει άλλους τρεις ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που είναι σε «κλίκες», θέλουν να φάνε τον προπονητή και ζούνε για το κακό του συλλόγου. Έβαλε και τον Πέλκα μέσα που ο καημένος περίμενε πως και πως μία ευκαιρία να δείξει πως είναι σε καλή κατάσταση, πήγε πάρα πολύ καλά και ξαφνικά ξύπνησε σήμερα το πρωί και είδε πως είναι τελειωμένος από τον ΠΑΟΚ σε ένα πρωτοσέλιδο.

Φανταστείτε τι θα συμβεί σε μία γκέλα αμυντικού, ένα χαμένο τετ α τετ επιθετικού. Μπείτε στο μυαλό τους και πείτε μέσα σας ποια θα ήταν η πρώτη σκέψη σας αν ήσασταν στη θέση τους.Γελάνε μαζί μας. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια και στο μας δεν βάζω αυτούς που πανηγυρίζουν για αυτά που είπε ο Ίβιτς. Να με συγχωρήσουν που δεν τους αισθάνομαι δικούς μου. Έχουν το δικαίωμα να κάνουν το ίδιο. 

Ο οποίος Ίβιτς και βέβαια έχει μετανιώσει για αυτό που συνέβη γιατί εκτός του ότι αδίκησε την ίδια του την ομάδα, τοποθέτησε και τον εαυτό του σε πάρα πολύ δύσκολη θέση.

Μου χρεώνουν τον Τζαβέλλα. Όπως παλαιότερα μου χρέωναν τον Ζήση που τώρα μου λένε «μαλακίες λέγαμε για τον Ζήση». Τώρα το πουλάκι Ζήσης πέταξε, όπως και το πουλάκι Τζαβέλλας. 

Να φύγει να πάει να βρει αλλού την επαγγελματική του στέγη όπως έκαναν τόσοι πολλοί. Άλλο πράγμα μένει και αυτός είναι ο σύλλογος. Που από το βράδυ της Δευτέρας έχει να αντιμετωπίσει μία ρετσινιά από αυτές που δύσκολα φεύγουν. 

Για τον ΠΑΟΚ ο Τζαβέλλας τελείωσε και καλώς συνέβη αυτό. Αφού αποτελεί μία πηγή προβλήματος για τον προπονητή και τον αθλητικό διευθυντή, αυτοί είναι οι υπεύθυνοι και αυτοί αποφασίζουν. Και αυτοί θα απολογηθούν για τα όσα κατάφεραν ή όχι στο τέλος της σεζόν στον μεγαλομέτοχο. Αυτή είναι η ζωή του ποδοσφαίρου όσο δίκαιη ή άδικη μπορεί να την έχει ο καθένας στο μυαλό του. Ο από πάνω αποφασίζει.

Το τι συνέβη πραγματικά γράφτηκε. Αυτή είναι η κατάσταση και δύσκολα να πεισθώ εγώ προσωπικά πως παίκτης του ΠΑΟΚ στήθηκε.

Ότι οι ήττες έφεραν αναστάτωση και εκνευρισμό, το ότι οι κακές προπονήσεις που ακολούθησαν εκνεύρισαν προπονητή και παίκτες, ναι συνέβη και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Το ότι σε μία ομάδα οι σχέσεις μεταξύ στελεχών αλλάζουν κάθε τρεις και λίγο ανάλογα με την διαχείριση το έχω ζήσει δεκάδες φορές. Όπως και το ότι ο Ίβιτς χρειαζόταν πιο έμπειρο τιμ δίπλα του και αυτό το ξέρω και έχει γραφτεί τότε.

Ο χρόνος δεν γυρίζει όμως πίσω. Πρέπει να βρεθεί η φόρμουλα για να ανακτηθεί η αξιοπιστία. Το πότε μπορεί να συμβεί αυτό, δεν το γνωρίζω και πραγματικά δεν μπορώ να το υπολογίσω. Ελπίζω να βοηθήσουν τα αποτελέσματα, γιατί πάντα αυτά παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments