Αθλητισμός

Σαν σήμερα: Ο ΠΑΟΚ πέρασε σαν… τυφώνας από το Λονδίνο! (pics, vid)

Σαν σήμερα: Ο ΠΑΟΚ πέρασε σαν… τυφώνας από το Λονδίνο! (pics, vid)
Στις 30 Νοεμβρίου του 2011 ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια επική νίκη μέσα στην έδρα της Τότεναμ με 2-1 και πέρασε πανηγυρικά στην επόμενη φάση του Europa League.

​To ξεκίνημα στο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League ήταν βγαλμένο από τα πιο τρελά όνειρα του κάθε ΠΑΟΚτσή! Στο 13ο λεπτό του αγώνα ο φωτεινός πίνακας έδειχνε ήδη 0-2!

Το… πρώτο αίμα χύθηκε στο 6ο λεπτό, όταν ο Γεωργιάδης από αριστερά έβγαλε συστημένη σέντρα για τον αφύλακτο Σαλπιγγίδη που με καρφωτή κεφαλιά -χωρίς καν να πηδήξει- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Επτά λεπτά αργότερα, ο Πάμπλο Γκαρσία με μία πάσα-μαχαιριά στην πλάτη της άμυνας των «πετεινών» βρήκε στα αριστερά τον Γεωργιάδη, εκείνος με τη μία έκανε την παράλληλη συρτή σέντρα για τον Αθανασιάδη που με προβολή έκανε το 0-2 και τρέλανε τους ΠΑΟΚτσήδες που βρέθηκαν στο Λονδίνο.

Φυσικά η… τρέλα χτύπησε κόκκινο σε όλους τους φιλάθλους του «Δικέφαλου του Βορρά», αλλά η παρακάτω φωτογραφία απεικονίζει ακριβώς τι έπαθαν όσοι βρέθηκαν στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» για να στηρίξουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Η Τότεναμ μπήκε στο παιχνίδι με τη βοήθεια του… χασάπη (σ.σ. στο επάγγελμα) Ολλανδού διαιτητή, Μπας Νίχαους, ο οποίος ανακάλυψε πέναλτι και αποβολή σε ανύπαρκτο χέρι του Σταφυλίδη πάνω στη γραμμή.

Ο Μόντριτς ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-2 σε ένα κομβικό σημείο, με τον ΠΑΟΚ να αναγκάζεται από το πουθενά να αγωνιστεί με 10 παίκτες για περισσότερα από 50 λεπτά!

Στο 2ο ημίχρονο η Τότεναμ πίεσε, μπήκε αλλαγή και ο Μπέιλ -ναι ο Γκάρεθ Μπέιλ- αλλά ούτε έτσι δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, με αποτέλεσμα να δει τους Έλληνες να φεύγουν νικητές για 2η φορά από αγγλικό έδαφος.

Στην τελευταία αγωνιστική η Τότεναμ μπορεί να έριξε 4άρα στη Σάμροκ Ρόβερς, αλλά η ισοπαλία του ΠΑΟΚ με την Ρούμπιν (1-1) στην Τούμπα, έστειλε τους Θεσσαλονικείς και τους Ρώσους στους «32» του Europa League.

Εκεί ο ΠΑΟΚ, παρότι έφερε 0-0 στο Ούντινε με την Ουντινέζε, αποκλείστηκε καθώς ηττήθηκε στην Τούμπα με 0-3.

Τότεναμ (Ρέντναπ): Γκόμες, Γκαλάς, Μπασόνγκ, Τσόρλουκα, Λένον, Μόντριτς, Ρόουζ (63′ Μπέιλ), Λίβερμορ, Πιέναρ (67′ Γουόκερ), Ντεφόε, Κέιν (72′ Φαλκέ)

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Μαλεζάς, Κοντρέρας (81′ Τσιρίλο), Έττο, Γκαρσία, Λαζάρ (84′ Αρίας), Φωτάκης, Γεωργιάδης (62′ Σνάουτσνερ), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments