Οικονομία

Παραδοχή Κερέ: Η συμμετοχή του ΔΝΤ θα φέρει νέο μνημόνιο

Παραδοχή Κερέ: Η συμμετοχή του ΔΝΤ θα φέρει νέο μνημόνιο
Δεν αποκλείει τη σύγκληση έκτακτου Eurogroup μέσα στο Δεκέμβριο

Ωμή παραδοχή από τον Μπερνουά Κερέ σχετικά με το τέταρτο μνημόνιο. Το μέλος του ΔΣ δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι το Ταμείο πρέπει να λάβει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς θα προσδώσει περισσότερη «αξιοπιστία» και διεθνή στήριξη, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «θα υπάρξει νέο μνημόνιο με την έννοια ότι το ΔΝΤ θα ζητήσει νέα συμφωνία».

Ο ίδιος δε επιβεβαίωσε τις δηλώσεις Τσακαλώτου, τονίζοντας ότι δεν αποκλείεται να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup μέσα στο Δεκέμβριο, εάν δεν υπάρξει συμφωνία στο συμβούλιο της 5ης Δεκεμβρίου.

«Ο χρόνος έχει μεγάλη σημασία. αλλά φυσικά, αυτό δεν πρέπει να επηρεάσει το περιεχόμενο της συμφωνίας», ανέφερε ο Κερέ, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% σε κάποιο σημείο μετά το τέλος του Μνημονίου, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι τυχόν μείωση δεν μπορεί να έλθει αμέσως μετά το 2018, αλλά θα χρειαστεί να μεσολαβήσουν λίγα χρόνια.

Τόνισε μάλιστα ότι από τη σκοπιά της ΕΚΤ η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για «λίγα χρόνια» μετά το 2018, όμως αυτό προϋποθέτει ένα σωστό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής και μέτρων για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Όσον αφορά τα ελληνικά ομόλογα υπογράμμισε ότι η όποια απόφαση θα αφορά τη νομισματική πολιτική και θα ληφθεί απολύτως ανεξάρτητα από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, όχι μόνο με γνώμονα τις πολιτικές εξελίξεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments