Πολιτική

Κυβέρνηση: Μεταφέρει το ορόσημο σε νέο Eurogroup

Κυβέρνηση: Μεταφέρει το ορόσημο σε νέο Eurogroup
O Γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλάει και στους Γερμανούς φορολογούμενους, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Εν μέσω μπρα ντε φερ με τους δανειστές, σκληρών απαιτήσεων από το ΔΝΤ για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα και ενώ η τύχη της χώρας είναι … στα χέρια του Βόλφγανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επαναφέρει σενάρια Grexit, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα όχι μόνο «ψαλιδίζει» τις αξιώσεις της για συμφωνία στο αυριανό Eurogroup, αλλά ουσιαστικά μεταφέρει το ορόσημο, «δείχνοντας» εξελίξεις σε νέο συμβούλιο των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, η διεξαγωγή του οποίου φαίνεται πως αποτελεί κοινό μυστικό και στους ευρωπαϊκούς κόλπους. 

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε πως το αυριανό Εurogroup «θα αποτυπώσει μια κατ’ αρχήν πορεία προς συμφωνία» μέχρι το τέλος του χρόνου, ανοίγοντας «παράθυρο» και σε νέα συνεδρίαση μέσα στο μήνα. 

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο,«το αυριανό Εurogroup είναι ορόσημο γιατί εκεί θα μπουν οι βασικές γραμμές της συνολικής αυτής συμφωνίας και υπάρχει η πιθανότητα για ακόμα ένα Εurogroup για να μπει η σφραγίδα». 

Κληθείς να σχολιάσει τις νέες δηλώσεις Σόιμπλε, ο ίδιος ανέφερε πως «ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μιλάει και στους Γερμανούς φορολογούμενους. Μπορούμε μέχρι το τέλος του χρόνου να καταλήξουμε σε συγκεκριμενοποίηση των μέτρων που μπορούν να τραβήξουν πιθανά προς τα κάτω και τα πλεονάσματα». 

Σημείωσε ακόμη «η Ευρώπη δεν θα μείνει αμέτοχη». «Δεν προεξοφλώ τίποτα, αλλά το κλίμα είναι τέτοιο που έχει τις προϋποθέσεις για πολιτική συμφωνία μέχρι το τέλος του χρόνου», είπε. 

Μιλώντας για τα μέτρα που ζητάει το Ταμείο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «το ΔΝΤ επαναλαμβάνει τα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της πρώτης αξιολόγησης. Τώρα μιλάει για το 2019. Εχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κάνουμε αποδεκτά όσα ζητάει για τα μέτρα και τα εργασιακά». 

Επιτέθηκε δε στη Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία ήταν πρόθυμοι να τα δεχτούν», καθώς όπως ανέφερε «πολιτεύτηκε με τέτοιο τρόπο που άνοιξε την όρεξη του ΔΝΤ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments