Οικονομία

Βρετανία: Καθησυχάζουν τις τράπεζες για το Brexit

Βρετανία: Καθησυχάζουν τις τράπεζες για το Brexit
«Θέλουμε την καλύτερη συμφωνία για το εμπόριο των βρετανικών αγαθών και υπηρεσιών, περιλαμβανομένης της κορυφαίας στον κόσμο βιομηχανίας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που έχουμε», ανέφεραν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Καθησυχαστική ως προς την ανησυχία των βρετανικών τραπεζών για το Brexit, εμφανίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ και του υπουργού Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις.

«Θέλουμε την καλύτερη συμφωνία για το εμπόριο των βρετανικών αγαθών και υπηρεσιών, περιλαμβανομένης της κορυφαίας στον κόσμο βιομηχανίας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που έχουμε», ανέφεραν οι δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι έπειτα από συνάντησή τους με στελέχη του τομέα τη Δευτέρα.

«Γι’ αυτόν τον λόγο αυτές οι συνεδριάσεις, όπου ακούμε προσεκτικά τις απόψεις του τομέα επάνω στον πιθανό αντίκτυπο και τις ευκαιρίες που προσφέρει η έξοδός μας από την Ε.Ε., είναι τόσο σημαντικές», τόνισαν σύμφωνα με το Reuters.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων στη χθεσινή συνάντηση ήταν ανώτατα στελέχη από την Lloyd’s, την Barclays, τη Santander, την Goldman Sachs, τη Blackrock, τη M&G Securities και το London Stock Exchange Group.

Εκπρόσωποι των τραπεζών ενθαρρύνουν τη Βρετανία να διαπραγματευτεί μια σταδιακή αποχώρηση από το ευρωπαϊκό μπλοκ, η οποία θα διαρκέσει αρκετά χρόνια, αν δεν θέλει να διακινδυνεύσει μια έξοδο των ιδρυμάτων από τη χώρα, αναφέρουν πηγές του πρακτορείου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments