Τεχνολογία

Τιμ Κουκ: Προβλέψεις για ρεκόρ πωλήσεων του Apple Watch εντός των εορτών

Τιμ Κουκ: Προβλέψεις για ρεκόρ πωλήσεων του Apple Watch εντός των εορτών
Δεδομένου ότι ήταν το πρώτο προϊόν που κυκλοφόρησε, αφού πήρε τα ηνία της εταιρείας από τον Στηβ Τζομπς, ευελπιστεί σε άνοδο των πωλήσεων του «έξυπνου» ρολογιού.

​Η εκτίμηση της IDC ότι οι πωλήσεις του Apple Watch, του πρώτου «έξυπνου» ρολογιού της, μειώθηκαν κατά 71% το τρίτο τρίμηνο του 2016 και περιορίστηκαν στα 1,1 εκατομμύρια, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, προκάλεσε την αντίδραση του Τιμ Κουκ, επικεφαλής της Apple. «Το εορταστικό τρίτο τρίμηνο θα είναι το καλύτερο στα χρονικά του Apple Watch», επιμένει ο διευθύνων σύμβουλος.

H Apple δεν έχει ποτέ δημοσιοποιήσει αριθμούς για τις πωλήσεις του ρολογιού -στα οικονομικά της αποτελέσματα περιλαμβάνεται στην ίδια ενότητα με τα «Άλλα Προϊόντα», δηλαδή το iPod και την Apple TV. Το αρνητικό όμως προφίλ που προσδίδει η εκτίμηση της IDC στο Apple Watch προκάλεσε τον Κουκ, ο οποίος έσπευσε να διαμηνύσει με έναν μάλλον ασυνήθιστο τρόπο -με e-mail στο πρακτορείο Reuters- πως από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της εορταστικής περιόδου το Apple Watch καταγράφει ρεκόρ πωλήσεων, διευκρινίζοντας πως δεν αναφέρεται καν σε ρολόγια σε βιτρίνες, αλλά σε ρολόγια στο χέρι των τελικών κατόχων τους. Εντούτοις, δεν έδωσε και πάλι αριθμούς.

Oι αναλυτές της αγοράς παραμένουν συγκρατημένοι κυρίως από το γεγονός ότι το ενδιαφέρον των καταναλωτών για το premium gadget εν είδη ρολογιού θεωρείται τουλάχιστον χλιαρό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments