Οικονομία

Την καλύτερη εφαρμογή των προτάσεων του ΟΟΣΑ ζητά ο ΣΕΒ

Την καλύτερη εφαρμογή των προτάσεων του ΟΟΣΑ ζητά ο ΣΕΒ
Η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων είναι αυτό που θα πάει μπροστά την ελληνική οικονομία, υποστηρίζουν ο σύνδεσμος των βιομηχάνων.

Στη περιορισμένη εφαρμογή των προτάσεων του ΟΟΣΑ και στην ανάγκη περαιτέρω εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων του Οργανισμού αναφέρεται ο ΣΕΒ κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της τρίτης “εργαλειοθήκης” του ΟΟΣΑ. 

Ειδικότερα, ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, Άκης Σκέρτσος, υποστήριξε ότι «το άνοιγμα των αγορών και η σωστή λειτουργία του ανταγωνισμού αποτελούν μοχλό ανάπτυξης για κάθε οικονομία», ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι από τις συνολικά 773 συστάσεις τα τελευταία 4 χρόνια έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα 484. 

Εδώ εντοπίζεται – τόνισε χαρακτηριστικά – το έλλειμμα “ιδιοκτησίας” των μεταρρυθμίσεων που στοχεύουν στην αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας, το οποίο και έχουμε συλλογική ευθύνη να το μετατρέψουμε σε πλεόνασμα “ιδιοκτησίας”, αν θέλουμε να επιστρέψουμε σε μια δυναμική και διατηρήσιμη ανάπτυξη της οικονομίας. 

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής οικονομολόγος του Συνδέσμου, Μιχάλης Μασουράκης, τόνισε ότι “η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να εμφανίζει στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό σε επιμέρους αγορές και έχει σημαντικά περιθώρια απελευθέρωσης της δυναμικής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας”.

Κατά τον ίδιο, η χρονική συγκυρία σήμερα, όπου τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας αρχίζουν και διαφαίνονται, αποτελεί και το βασικό στοιχείο διαφοροποίησης σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, όπου η αστάθεια του οικονομικού περιβάλλοντος, η υπερφορολόγηση και η πτώση της ζήτησης δεν επέτρεψαν στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν – κατόπιν της υπόδειξης του ΟΟΣΑ – να αποτυπώσουν τα πραγματικά τους οφέλη στον καταναλωτή, στις επιχειρήσεις και στις αγορές.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας, Ηλίας Ξανθάκος, από το βήμα της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στο μέγεθος και τη σημασία του έργου, σημειώνοντας ότι “η 3η εργαλειοθήκη αντιμετωπίστηκε, στρατηγικά, ως μία δυνατότητα ουσιαστικής μεταρρύθμισης, και όχι απορρύθμισης” και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η υλοποίησή της θα επιφέρει θετικές επιπτώσεις στη νέα αναπτυξιακή προσπάθεια που επιχειρείται στην Ελλάδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments