Ελλάδα

Δεν “μάσησαν” στο “τυράκι” Τσίπρα οι συνταξιούχοι

Δεν “μάσησαν” στο “τυράκι” Τσίπρα οι συνταξιούχοι
Την επομένη του... αιφνιδιαστικού μποναμά του πρωθυπουργού, οι συνταξιούχοι δηλώνουν πως η κυβέρνηση τους "ρίχνει στάχτυ στα μάτια". Μας πετούν "ψίχουλα", λένε και σχεδιάζουν κινητοποιήσεις για τις 15 Δεκεμβρίου.

Δεν “μάσησαν” στο “τυράκι” του πρωθυπουργού οι συνταξιούχοι, οι οποίοι όχι μόνο δεν εκφράζουν ικανοποίηση από το αιφνιδιαστικό μποναμά του Αλέξη Τσίπρα, αλλά δηλώνουν κιόλας πως η κυβέρνηση της Αριστεράς τους… εμπαίζει. Τόσο έξαλλοι είναι δε, που εξετάζουν το ενδεχόμενο να βγουν στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούν για τα “ψίχουλα”, που τους δίνουν, ενώ έχουν υποστεί απανωτά και βαθιά “μαχαίρια”.

Την ώρα που το Μαξίμου προετοιμάζει τον κ. Τσίπρα για την αυριανή του ομιλία κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, όπου η “μετωπική” σύγκρουση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένη και ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής το Οικονομικό επιτελείο θα πραγματοποιήσει σύσκεψη για να καθορίσει το σχεδιασμό για την παροχή των… προεκλογικών “δώρων”, οι συνταξιούχοι δεν πείθονται από τις χθεσινές εξαγγελίες, τις οποίες “βλέπουν” ως έναν τρόπο η κυβέρνηση να τους ρίξει στάχτη στα μάτια!

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ & Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών Δήμος Κουμπούρης δήλωσε ότι “η κυβέρνηση με τις διακηρύξεις της προσπαθεί δίνοντας ψίχουλα να μας ρίξει στάχτη στα μάτια όπως έκαναν και οι άλλες κυβερνήσεις, καθώς αυτά που θα δοθούν είναι από αυτά που αφαιρέθηκαν από τις λεηλατημένες συντάξεις μας κύριες και επικουρικές,την ίδια ώρα μάλιστα που καταργούν το ΕΚΑΣ και μειώνουν τις ασφαλιστικές δαπάνες”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η θέση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Παντελή Τάτση ο οποίος δήλωσε ότι “όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός δεν καλύπτουν όσα μας πήραν όλα αυτά τα χρόνια, είναι ψίχουλα μπροστά στις απώλειες που είχαμε από το 2010-2014 που έφτασαν τα 38 δισ. ευρώ και θα φτάσουν τα 50 δισ. ευρώ. Δεν μας ξεγελάνε και είναι ντροπή να μιλάνε για 13η Σύνταξη με ένα επίδομα από χρήματα που τα έχουμε πληρώσει με τον ιδρώτα μας”.

Πιο θετικά βλέπει τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα ο πρόεδρος Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων(ΕΝΔΙΣΥ) που εκπροσωπεί πανελλαδικά συνταξιούχους όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης Νίκος Χατζόπουλος, χωρίς ωστόσο να αναιρεί την άμεση απαίτηση των συνταξιούχων για επιστροφή όσων έχουν χάσει μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζόπουλος δήλωσε πως “διεκδικούμε την επιστροφή των κλεμμένων από τις συντάξεις μας από τον Αύγουστο του 2010. Σχετικά με τις χθεσινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού είναι μια εφάπαξ παροχή ανακούφισης για τους απόλυτα φτωχοποιημένους συνταξιούχους”.

Σημειώνεται δε πως οι Ομοσπονδίες στους συνταξιούχους από όλες τις γωνιές της Ελλάδας απευθύνουν κάλεσμα για Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 15 Δεκεμβρίου, στα Προπύλαια, στις 5 το απόγευμα και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, με στόχο να δηλώσουν δυναμικά το δικαίωμα τους στη ζωή.

Φαίνεται τελικά πως ο απώτερος σκοπός του πρωθυπουργού, να κερδίσει ξανά τους βασικούς του ψηφοφόρους με το “βλέμμα” στην κάλπη, είναι κάτι παραπάνω από πολύ δύσκολος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments