Διεθνή

Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε επίθεση της Μπόκο Χαράμ

Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε επίθεση της Μπόκο Χαράμ
Δεν υπήρξε άμεσα ανάληψη της ευθύνης για την ενέργεια, αλλά ο τρόπος δράσης με τον οποίο διαπράχθηκε η επίθεση παραπέμπει ξεκάθαρα στη νιγηριανή τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Τουλάχιστον τριάντα άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σε μια διπλή επίθεση δυο εφήβων βομβιστριών-καμικάζι σε αγορά του Μανταγκάλι, στη βορειοανατολική Νιγηρία.

“Τουλάχιστον τριάντα άτομα σκοτώθηκαν στις εκρήξεις που προκάλεσαν δύο γυναίκες καμικάζι σε μια αγορά”, η οποία είναι εξαιρετικά πολυσύχναστη, στην πόλη της Πολιτείας Ανταμάουα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του στρατού, ο ταγματάρχης Μπαντάρε Ακιντόγε. “Πολλοί άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν”, πρόσθεσε ο ίδιος, δίνοντας αργότερα έναν απολογισμό τουλάχιστον 57 τραυματιών.

“Οι δύο καμικάζι υποδύονταν τις πελάτισσες όταν πυροδότησαν τα εκρηκτικά που είχαν ζωστεί, η μία σε ένα τμήμα της αγοράς όπου πωλούνται τρόφιμα, η άλλη κοντά σε πάγκους με φορέματα” δήλωσε ένας εκπρόσωπος του δήμου του Μανταγκάλι, ο Γιούσεφ Μουχάμαντ. 

Δεν υπήρξε άμεσα ανάληψη της ευθύνης για την ενέργεια, αλλά ο τρόπος δράσης με τον οποίο διαπράχθηκε η επίθεση παραπέμπει ξεκάθαρα στη νιγηριανή τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, η οποία συχνά στέλνει γυναίκες και κορίτσια να διαπράξουν επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον άμαχων.

“Οι εκρήξεις έγιναν διαδοχικά περί τις 09:30”, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας πωλητής, ο Χαμπού Άχμαντ. “Υπήρχαν πτώματα και τραυματισμένοι άνθρωποι παντού, ήταν λουτρό αίματος”, πρόσθεσε συγκλονισμένος ο αυτόπτης μάρτυρας σε τηλεφωνική επικοινωνία.

Η πόλη Μανταγκάλι, στα όρια του δρυμού Σαμπίσα, που παραμένει ως και σήμερα φέουδο της Μπόκο Χαράμ, έχει γίνει επανειλημμένα στόχος επιθέσεων της Μπόκο Χαράμ. Η πόλη ανακαταλήφθηκε από τον νιγηριανό στρατό μόλις τον Αύγουστο του 2014.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments