Διεθνή

(upd) “Όχι” από ΕΚΤ στο αίτημα παράτασης της Monte-“Χτύπησε” limit down η μετοχή

(upd) “Όχι” από ΕΚΤ στο αίτημα παράτασης της Monte-“Χτύπησε” limit down η μετοχή
Νέοι μπελάδες για το ιταλικό τραπεζικό σύστημα, με τα βλέμματα να εστιάζουν στο μέλλον της Unicredit.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποφάσισε να απαντήσει αρνητικά στο αίτημα της ιταλικής τράπεζας Monte dei Paschi για παράταση στο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ολοκληρώσει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ), ύψους 5 δισ. ευρώ.

Ως αποτέλεσμα της είδησης, η μετοχή της τράπεζας χτύπησε limit down, με απώλειες 4,8% στην αγορά του Μιλάνου, που είχε ως αποτέλεσμα την άρση διαπραγμάτευσης. 

Υπενθυμίζεται πως η ΕΚΤ έχει δώσει περιθώριο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου στην Monte προκειμένου να ολοκληρώσει την ΑΜΚ, ενώ η διοίκηση της τράπεζας είχε προβεί σε αίτημα για παράταση λίγων εβδομάδων επικαλούμενη τις εξελίξεις στην ιταλική οικονομία μετά από το δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Ρώμη, ο επικεφαλής της Monte μεταβαίνει στον υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να έχει νέες επαφές με την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, ενώ ο υπουργός Πιερ Κάρλο Παντοάν δε θέλησε να σχολιάσει τις αναφορές για απόρριψη της παράτασης από την ΕΚΤ.

Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται καθώς εντείνονται οι πιέσεις των διεθνών αγορών και προς τη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, Unicredit, η οποία ανακοινώνει την επόμενη εβδομάδα την μεγαλύτερη έκδοση μετοχών στην οποία έχει προχωρήσει ποτέ ιταλική τράπεζα, για την άντληση 13 δισ. ευρώ, σε κάτι που θεωρείται το απόλυτο τεστ εμπιστοσύνης στο ευρύτερο τραπεζικό σύστημα της Ιταλίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments