Πολιτική

Πάνε Γερμανία Τσίπρας – Τσακαλώτος

Πάνε Γερμανία Τσίπρας – Τσακαλώτος
Σύμφωνα με πληροφορίες του www.pagenews.gr, Αλέξης Τσίπρας και Ευκλείδης Τσακαλώτος ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για τη γερμανική πρωτεύουσα, με αφορμή το συνέδριο των σοσιαλιστών. Στόχος τους, φυσικά είναι μια συνάντηση με Μέρκελ και Σόιμπλε.

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις πυροδοτούνται στην εγχώρια πολιτική σκηνή. Μετά τις χθεσινές εξαγγελίες Τσίπρα για την ανακούφιση των χαμηλοσυνταξιούχων και των ακριτικών νησιών, σύμφωνα με πληροφορίες του www.pagenews.gr, ετοιμάζεται ταξίδι στο Βερολίνο για τον πρωθυπουργό και τον υπουργό οικονομικών, με.. προφανείς στόχους.

Μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 13ης Δεκεμβρίου, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για τη γερμανική πρωτεύουσα, με αφορμή το συνέδριο των σοσιαλιστών. 

Ωστόσο, οι δυο άνδρες φιλοδοξούν να προστεθεί στην ατζέντα του ταξιδιού και συνάντηση με την ηγεσία της γερμανικής κυβέρνησης. Άγγελα Μέρκελ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναμένεται να δεχθούν σχετικό αίτημα για συνάντηση, για να συζητηθεί το ελληνικό αίτημα για το χρέος- πέραν των βραχυπρόθεσμων μέτρων- αλλά και το θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος. 

Ωστόσο, το κλίμα δεν αναμένεται να είναι και το καλύτερο καθώς οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι αιφνιδιάστηκαν από τις χθεσινές ανακοινώσεις Τσίπρα, οι οποίες δεν συζητήθηκαν με τους εταίρους. Το Βερολίνο μόνο ευχαριστημένο δεν είναι από την κίνηση αυτή, η οποία..μυρίζει εκλογές από χιλιόμετρα. 

Παράλληλα και η ΕΕ με μία λιττή της ανακοίνωση τόνισε πως οι δεσμεύσεις είναι δεσμεύσεις και πως η Αθήνα είναι υποχρεωμένη να ενημερώνει την Κομισιόν για τις αποφάσεις τις, οι οποίες αφορούν χρήσεις πλεονάσματος. “Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ήταν ενήμερη όλων των λεπτομερειών της χθεσινής ανακοίνωσης του κ. Τσίπρα, χρειάζεται να τις μελετήσουμε πριν τις σχολιάσουμε ή δράσουμε περαιτέρω” δήλωσε την Παρασκευή η Άνικα Μπράιτχαρντ. Όπως ανέφερε, ενώ, από την μία, η Κομισιόν έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που επικρατούν στα νησιά του Αιγαίου και βοηθάει ενεργά για την ανακούφιση τους, από την άλλη όμως, το μνημόνιο έχει ξεκάθαρες δεσμεύσεις.

Σημειώνεται οτι αποκλειστικές πληροφορίες του www.pagenews.gr λένε ότι σύντομα ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει ότι “πάει” σε εκλογές στα τέλη Ιανουαρίου, πετώντας το “μπαλάκι” της ευθύνης για το κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας στους δανειστές, οι οποίοι δεν αφήνουν την κυβέρνηση της Αριστεράς να ορθοποδήσει, βάζοντάς της “τρικλοποδιές” και αναγκάζοντάς την να υπογράψει ακόμα ένα βαρύ μνημόνιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments