Διεθνή

(upd) Βρέθηκε το “μαύρο κουτί” του ρωσικού Τουπόλεφ

(upd) Βρέθηκε το “μαύρο κουτί” του ρωσικού Τουπόλεφ
Συνεχίζονται οι έρευνες για τις σωρούς των θυμάτων που επέβαιναν στο στρατιωτικό αεροσκάφος. Προσωρινή απαγόρευση όλων των πτήσεων των εν λόγω αεροπλάνων, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι ρωσικές αρχές εντόπισαν το πρωί της Τρίτης το ένα από τα δύο “μαύρα κουτιά” του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους Τουπόλεφ που συνετρίβη την Κυριακή, ανήμερα Χριστουγέννων. 

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, το “μαύρο κουτί” περιέχει δεδομένα του καταγραφέα πτήσης και θα βοηθήσει στον εντοπισμό της αιτίας που προκάλεσε την συντριβή του αεροσκάφους, ενώ θα σταλεί στη Μόσχα, για ανάλυση.

Οι ερευνητές που διερευνούν τα αίτια της πτώσης του Tu-154, αποδίδουν την πτώση του αεροσκάφους, είτε σε λάθος του πληρώματος, είτε σε τεχνικό πρόβλημα.

Απαγόρευση όλων των Tu-154

Ακόμα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα πως απαγορεύει, τουλάχιστον προσωρινά, τις πτήσεις όλων των αεροσκαφών τύπου Tu-154, μέχρι νεοτέρας, σε μια κίνηση που δείχνει πως εξετάζεται το ενδεχόμενο τα εν λόγω αεροσκάφη να είναι προβληματικά εν γένει. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments