Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / Καμίνης: Φταίνε… οι αργίες που δεν λειτουργεί η ρόδα στο Σύνταγμα
Καμίνης: Φταίνε… οι αργίες που δεν λειτουργεί η ρόδα στο Σύνταγμα | Pagenews.gr
Pagenews Team 28 Δεκεμβρίου 2016, 11:16 28 Δεκεμβρίου 2016, 11:16

Απάντηση στα όσα έχουν γραφεί και ακουστεί τις τελευταίες μέρες για τη λειτουργία της ρόδας στην πλατεία Συντάγματος θέλησε να δώσει ο Γιώργος Καμίνης μέσω συνεργατών του, οι οποίοι ανέφεραν πως η ρόδα θα λειτουργήσει, αφού διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων στο ΑΜΠΕ, από τη μία πλευρά ο δήμος θα ήθελε η ρόδα να λειτουργεί ήδη, από την άλλη, ως ελεγκτικός μηχανισμός πρέπει να αδειοδοτήσει τη συγκεκριμένη ρόδα και «δεν θα αφήσει να γίνει αυτό, αν δεν τηρούνται μέχρι και την τελευταία τους λεπτομέρεια όλες οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται για τη νόμιμη λειτουργία της».

Σύμφωνα με τους ίδιους, η απόφαση για την τοποθέτηση της ρόδας ελήφθη αρχικά από το δήμο Αθηναίων με το σκεπτικό ότι επρόκειτο για «μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία με κοινωνικό πρόσημο, καθώς η χρήση της θα ήταν δωρεάν για την περίοδο των γιορτών».

Για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε οι συνεργάτες του δημάρχου διευκρίνισαν: «Όπως ισχύει διεθνώς, αυτές οι κατασκευές πρώτα στήνονται και μετά αξιολογούνται. Αυτή η κατασκευή ελέγχεται από έναν διεθνή οργανισμό πιστοποίησης, τον TUV, ο οποίος πράγματι την περασμένη Παρασκευή κατέθεσε την έκθεση ελέγχου στην αρμόδια Επιτροπή Θεαμάτων, της οποίας προεδρεύει ο δήμος Αθηναίων, αλλά συμμετέχουν υπουργεία, η πυροσβεστική, η αστυνομία και άλλοι φορείς. Η έκθεση είχε όμως, πράγματα που ήταν σε εκκρεμότητα και δεν επέτρεπε στην επιτροπή να δώσει το πράσινο φως ώστε να αρχίσει να λειτουργεί η ρόδα».

Ερωτηθέντες για την εταιρεία που έφερε τη ρόδα στο Σύνταγμα, οι συνεργάτες του κ. Καμίνη υποστήριξαν ότι «δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας και αμφισβήτησης», καθώς «εκπροσωπεί μια μεγάλη πολυεθνική, της οποίας βασική δουλειά είναι οι ρόδες». «Η εταιρεία από τη στιγμή που έφερε τη ρόδα εδώ, έπρεπε να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες, κινήσεις ρουτίνας, για τη συγκεκριμένη κατασκευή. Αποδείχθηκε όμως, ότι δεν είναι ρουτίνας, οι ελληνικές υπηρεσίες ήθελαν περισσότερα στοιχεία, τα οποία είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι είναι ένα πολύ μεγάλο έργο, μια μεγάλη κατασκευή, έχει τοποθετηθεί σε ένα σημείο όπου το έδαφος έχει κλίση, είμαστε μια χώρα με σεισμικότητα, έχουμε ισχυρούς ανέμους», πρόσθεσαν.

Οι συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων εξήγησαν ότι τα βαγόνια έχουν ήδη αφαιρεθεί από χθες το βράδυ, λόγω των ανέμων ενώ, όπως ενημερώθηκαν στις προδιαγραφές της ρόδας, περιλαμβάνεται η αφαίρεση του πάνω μέρους της, αν η ένταση των ανέμων ξεπεράσει τα 8 μποφόρ.

Κατά τους ίδιους, οι αργίες των γιορτών συνέβαλαν στην καθυστέρηση από την πλευρά της εταιρείας να προχωρήσει στις παρεμβάσεις που χρειάζονται και όπως ενημερώθηκε ο δήμος «ανακαλούνται άδειες των ειδικών μελετητών της εταιρείας έτσι ώστε σήμερα, ή τα επόμενα 24ωρα να δοθούν τα χαρτιά και να γίνουν οι παρεμβάσεις για να λειτουργήσει η ρόδα».

«Υπάρχει το κόστος της γκρίνιας αλλά μπροστά στην ασφάλεια, δεν είναι κάτι που το αξιολογούμε ως πρώτο. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα ώστε όταν ανέβει πάνω ο πολίτης με το παιδάκι του να είναι απολύτως βέβαιος και σίγουρος ότι ανεβαίνει σε μια ασφαλή κατασκευή» δήλωσαν οι συνεργάτες του δημάρχου.

Διευκρίνισαν ακόμη ότι όταν παρέλθει η περίοδος δωρεάν χρήσης της ρόδας, σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η ρόδα θα ξεστηθεί και θα υπάρξει διαγωνισμός για το ποιος θα τη διαχειριστεί. Προβλέπεται, όπως είπαν, η λειτουργία της ρόδας παρατήρησης για δύο μήνες, με κανονική μίσθωση και εισιτήριο, που επιδίωξη του δήμου είναι να μην υπερβαίνει η τιμή του τα 4 με 5 ευρώ.

Σχολιάζοντας τέλος τα δημοσιεύματα περί υψηλού κόστους των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ανέφεραν ότι το συνολικό κόστος «είναι φθηνότερο από πέρυσι και πάντως, στο 10% του κόστους των γιορτών που έκαναν οι δήμαρχοι, τα χρόνια πριν τη δημαρχία Καμίνη».

Ετικέτες: 


2016