Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Θεοδωράκης: Μετάνοια η επιστολή Τσακαλώτου
Θεοδωράκης: Μετάνοια η επιστολή Τσακαλώτου | Pagenews.gr
Pagenews Team 28 Δεκεμβρίου 2016, 10:06 28 Δεκεμβρίου 2016, 10:06

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου άσκησε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, σχολιάζοντας την επιστολή του υπουργού Οικονομικών προς τους εκπροσώπους των δανειστών, ανέφερε πως «είναι η γνωστή διγλωσσία. Στους δανειστές λένε αυτά που προσπαθούν να αποσιωπήσουν στο εσωτερικό της χώρας. Για παράδειγμα, ο κ. Τσίπρας λέει δεν θα δώσει λογαριασμό για το πώς θα διαθέσει τα πλεονάσματα, ενώ ο κ. Τσακαλώτος με την επιστολή του λέει «πως δεν θα το ξανακάνουμε αν δεν σας ρωτήσουμε. Είναι μια επιστολή μετάνοιας που μαρτυρά την απουσία πατριωτικής πολιτικής και σχεδίου», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης προβλέποντας ότι εντός του Ιανουαρίου θα κλείσει και η δεύτερη αξιολόγηση με χειρότερους όρους για τη χώρα. Γιατί, όπως είπε, «όταν ξεμένεις από λεφτά, όταν ξεμένεις από οξυγόνο, υπογράφεις τα πάντα».

Ο κ.Θεοδωράκης ανέδειξε ως σημαντική τη δέσμευση του κ.Τσακαλώτου ότι τα επόμενα πλεονάσματα, αν υπάρξουν, θα κατευθυνθούν στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και στη μείωση των φόρων. Προτεραιότητες, που όπως θύμισε, είχαν υποδείξει στη Βουλή τόσο ο ίδιος όσο και οι βουλευτές του Ποταμιού.

Σε ότι αφορά το εφάπαξ βοήθημα στους συνταξιούχους, τόνισε ότι ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε να το πάρει πίσω αν υπάρξει ταμειακό πρόβλημα, με τις περικοπές που θα κάνει αυτομάτως ο «κόφτης» στις συντάξεις.

«Υπάρχουν σπίτια με δύο ανέργους, όπως επίσης υπάρχουν 550.000 εργαζόμενοι που παίρνουν λιγότερο από 500 ευρώ το μήνα» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης επισημαίνοντας την απουσία οποιασδήποτε πολιτικής για τους ανέργους.

Αναφερόμενος στη φράση του Πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο («εν ανάγκη θα ξενυχτήσουμε για να κλείσουμε την αξιολόγηση») είπε ότι αυτή μαρτυρά τον τρόπο σκέψης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. «Στο ωράριο τους δεν προλαβαίνουν, οπότε τους ζητάει να ξενυχτήσουν για ένα εθνικό θέμα», επεσήμανε δηκτικά.

Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα τι έχει ανάγκη το 2017 ο τόπος, ζήτησε περισσότερη ειλικρίνεια από όλους τους πολιτικούς και εθνική συνεννόηση στο χρέος και τα εθνικά θέματα.

Ετικέτες: 


2016