Διεθνή

“Καρφιά” Παντοάν προς την ΕΚΤ για την Monte dei Paschi

“Καρφιά” Παντοάν προς την ΕΚΤ για την Monte dei Paschi
Είμαι αισιόδοξος πως η διάσωση της Monte θα μπορούσε να αποτελέσει μοντέλο και για άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες, είπε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών.

Σαφείς αιχμές κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη στάση της προς την Monte dei Paschi άφησε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Παντοάν, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση της ΕΚΤ να “ανεβάσει” τις κεφαλαιακές ανάγκες της ιταλικής τράπεζας από τα 5 δισ. ευρώ σε 8,8 δισ. ευρώ, ο Παντοάν ανέφερε ότι “η απόφαση της ΕΚΤ δεν χρήζει αμφισβήτησης, αλλά θα ήταν χρήσιμο, εάν όχι ευγενικό, να εξηγηθούν με μεγαλύτερη σαφήνεια τα κριτήρια βάσει των οποίων καταλήξαμε σ’ αυτή την αξιολόγηση”.

Ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ εμφανίστηκε αισιόδοξος σχετικά με το ότι οι μετοχές της ιστορικής τράπεζας θα τεθούν σύντομα σε διαπραγμάτευση, ενώ ξεκαθάρισε ότι η αποχώρηση από το Χρηματιστήριο του Μιλάνου δεν βρίσκεται στην “ατζέντα”.

Τέλος, εκτίμησε ότι ο τρόπος διάσωσης της Monte dei Paschi θα αποτελέσει ένα παράδειγμα επίλυσης μελλοντικών τραπεζικών προβλημάτων και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments