Διεθνή

Ντουτέρτε: Έχω πετάξει άνθρωπο από ελικόπτερο και δεν θα διστάσω να το ξανακάνω

Ντουτέρτε: Έχω πετάξει άνθρωπο από ελικόπτερο και δεν θα διστάσω να το ξανακάνω
Κάποιοι γερουσιαστές έχουν προειδοποιήσει τον Ντουτέρτε ότι κινδυνεύει με αποπομπή από το αξίωμα του για τα σχόλια.

Απείλησε διεφθαρμένους κυβερνητικούς αξιωματούχους ότι θα τους πετάξει από ελικόπτερο ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε.

Ο πρώην εισαγγελέας Ντουτέρτε δήλωσε πως κάποτε είχε ρίξει από ελικόπτερο έναν κινέζο ύποπτο για διάπραξη βιασμού και δολοφονίας.

“Αν είστε διεφθαρμένοι, θα σας ανεβάσω σε ένα ελικόπτερο προς την Μανίλα και θα σας πετάξω κάτω. Το έχω κάνει στο παρελθόν, γιατί να μην το ξανακάνω;” τόνισε την Τρίτη ο Ντουτέρτε κατά την διάρκεια ομιλίας του προς θύματα ενός τυφώνα.

Η τελευταία απειλή που εκτόξευσε ο ηγέτης των Φιλιππίνων διατυπώθηκε λίγες εβδομάδες μετά την παραδοχή του ότι έχει ο ίδιος σκοτώσει φερόμενους εγκληματίες όταν ήταν δήμαρχος του Νταβάο, μιας πόλης στο νότιο τμήμα της χώρας.

“Πήγαινα στην πόλη με μια μοτοσικλέτα και έκανα περιπολία στους δρόμους αναζητώντας προβλήματα. Επιζητούσα πραγματικά την αντιπαράθεση για να μπορέσω να σκοτώσω κάποιον”, είχε δηλώσει.

Κάποιοι γερουσιαστές έχουν προειδοποιήσει τον Ντουτέρτε ότι κινδυνεύει με αποπομπή από το αξίωμα του για τα σχόλια του.

Ο Φιλιππινέζος πρόεδρος έχει κατ’ επανάληψη υποστηρίξει ότι οι δολοφονίες αυτές αποτελούν μέρος νόμιμων αστυνομικών επιχειρήσεων.

Δεν είναι σαφές πότε και πού συνέβη το περιστατικό με το ελικόπτερο στο οποίο αναφέρθηκε ο Ντουτέρτε.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο ABS-CBN, εμφανίστηκε επιφυλακτικός σε ερώτηση που του τέθηκε αν το περιστατικό συνέβη στα αλήθεια.

“Να ρίξω άνθρωπο από ελικόπτερο; Ακόμη κι αν αυτό αληθεύει, δεν θα το παραδεχθώ”, είπε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments