Διεθνή

Συνελήφθη άνδρας που είχε απειλήσει με μαζική τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ

Συνελήφθη άνδρας που είχε απειλήσει με μαζική τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
Ο ύποπτος είχε εισιτήριο για πτήση στο Λονδίνο.

Στη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος απειλούσε με τρομοκρατικό χτύπημα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, προχώρησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Αυστραλίας. Ο 40χρονος εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ και συνελήφθη μετά από αστραπιαία επιχείρηση. Ο ύποπτος είχε εισιτήριο για πτήση στο Λονδίνο.

Ο επίδοξος τρομοκράτης είχε αναρτήσει στα social media απειλητικά μηνύματα για μαζική επίθεση στο Σίδνεϊ και συγκεκριμένα στο Opera House, όπου οργανώνονται κάθε χρόνο μεγάλες εκδηλώσεις για την άφιξη του νέου χρόνου.

Η συγκεκριμένη σύλληψη έλαβε χώρα μία εβδομάδα μετά τον εντοπισμό μουσουλμανικού δικτύου στη Μελβούρνη, το οποίο, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, οργάνωνε χτύπημα την Πρωτοχρονιά.

Ο συλληφθέντας στο Σίδνεϊ ονομάζεται Νταμιέν Ο’ Νιλ και αρνήθηκε να αναγνωρίσει το δικαστήριο που υποβλήθηκε την Παρασκευή. Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας, ο ύποπτος δρούσε μόνος του και δεν φέρεται να είχε διασυνδέσεις με τρομοκρατικά δίκτυα.

«Είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο απειλές για διάφορα σημεία κατά τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας, αποφεύγοντας να προβεί στη δημοσιοποίηση περισσοτέρων λεπτομερειών.

Στις μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας έχουν αποφασιστεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας ενόψει των εκδηλώσεων για την υποδοχή του 2017. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι οι 2.000 αστυνομικοί που θα περιφρουρούν στο Σίδνεϊ, όπου χιλιάδες άνθρωποι θα ξεχυθούν στους δρόμους για να καλωσορίσουν το νέο έτος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments