Παιδί

Βιβλία για δώρα στους μικρούς μας φίλους

Βιβλία για δώρα στους μικρούς μας φίλους
Μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές για δώρα στα παιδιά αυτές τις ημέρες είναι τα βιβλία.

Η σωστή επιλογή βιβλίου είναι σημαντική για τα παιδιά καθώς μπορεί να καθορίσει την αναγνωστική τους συμπεριφορά και να θέσει τις βάσεις για το μέλλον.

Παρακάτω θα βρείτε ξεχωριστές προτάσεις για βιβλία με θέμα τα Χριστούγεννα που θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν τους μικρούς σας φίλους.

Το παιδί και το όνειρο / Κάρμεν Ρουγγέρη, εκδόσεις Διάπλαση

Είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς και ο μικρός Βασιλάκης, θέλοντας να παίξει, μετατρέπει το σαλόνι του σπιτιού του σε αλάνα. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα γύρω έπιπλα δεινοπαθούν τόσο πολύ από τις σκανταλιές του, που ζωντανεύουν και στήνουν ολόκληρο δικαστήριο σε βάρος του. Μόνος κι ανυπεράσπιστος μπροστά σε τόσους μάρτυρες κατηγορίας, περιμένει την καταδίκη του, ώσπου ξαφνικά εμφανίζεται ο Άγιος Βασίλης για να τον υπερασπιστεί και η υπόθεση παίρνει μια απρόσμενη τροπή. Ποιος έχει δίκιο τελικά; Φταίει πράγματι ο Βασιλάκης ή αλλού βρίσκεται η αιτία της συμπεριφοράς του; Μια ιστορία με έντονα δραματουργικά στοιχεία που ψυχαγωγεί και προβληματίζει.

Το κείμενο της Κάρμεν Ρουγγέρη, η εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια και η μουσική του Στέφανου Βαρελά λειτουργούν αλληλένδετα, και μας δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που είναι προϊόν ομαδικής δουλειάς.

Ιστορίες με Καλικάντζαρους / Φίλιππος Μανδηλαράς, εκδόσεις Πατάκη

Καλικάντζαροι κουτσοί, στραβοί, ψηλοί, κοντοί, μακρυχέρηδες και μακρυπόδηδες, στραβομούρηδες και στραβοχέρηδες, στραβοπρόσωποι και στραβοπόδαροι – ένα σωρό καλικάντζαροι και μέσα σ’ αυτούς ο Γιάννης ο εγγαστρίμυθος παρέα με μια γουρουνοκεφαλή που μιλάει, ο Αρίδας, ο άπληστος και μοναχοφάης μυλωνάς, η Μαριέττα και η Εριέττα μόνες τη νύχτα στο μύλο μ’ ένα σωρό δαιμόνια που θέλουν να τις παντρευτούν…

Τρεις ιστορίες με καλικάντζαρους που στηρίζονται στις παραδόσεις του ελληνικού λαού κι ένα επίμετρο που ρίχνει φως στη σκοτεινή εικόνα τους όπως μας παραδίδεται από τους προπαππούδες μας.

Για πάντα Χριστούγεννα / Άννη Θεοχάρη, εκδόσεις Λιβάνη

Μέσα στη μικρή µας χιονόμπαλα ζει ένας χιονάνθρωπος που κάνει µία και µόνο ευχή, να βγει από τη γυάλα του και να περάσει τα Χριστούγεννα µε τους φίλους του. Παραμονή Χριστουγέννων, η ευχή του γίνεται πραγματικότητα… Όμως θα βρεθεί μπροστά σε µια φοβερή ανακάλυψη: τα Χριστούγεννα δεν κρατούν για πάντα! Μια συναρπαστική περιπέτεια ξεκινάει. Και λίγο πριν τα Χριστούγεννα τελειώσουν ο μικρός χιονάνθρωπος θα βρει τον τρόπο να τα κάνει να κρατήσουν για πάντα!

Η νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη / Σοφία Μαντουβάλου, εκδόσεις Μεταίχμιο

Ο διάσημος αλέκτορας Μίζα Ντελ Γκάλο, ισπανικής καταγωγής, γνωστός και ως πετεινός ή κόκορας, είναι φημισμένος για το ένα και μοναδικό παραμύθι που λέει τη μία και μοναδική νύχτα από τις τριακόσιες εξήντα πέντε νύχτες του χρόνου. Ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση πάππου προς πάππο, ο Μίζα Ντελ Γκάλο κάθε χρόνο στις 24 Δεκεμβρίου το βράδυ, όταν το ρολόι χτυπάει μεσάνυχτα, ώρα που τα παιδιά βλέπουν όνειρα γλυκά, ανεβαίνει στο πιο ψηλό καμπαναριό, κράζει δώδεκα φορές για να τα ξυπνήσει, και τους λέει με μπόλικο αλάτι και πιπέρι το αγαπημένο του παραμύθι: τη νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη.

Η χριστουγεννιάτικη περιπέτεια της οικογένειας Χλαπατσούλη – Το μυστήριο των τριών κλεμμένων δώρων / Ευγένιος Τριβιζάς, εκδόσεις Ψυχογιός

Ο Χαράλαμπος Χλαπατσούλης πέφτει σε κατάσταση απελπισίας όταν η οικογένειά του του ζητάει πανάκριβα, επικίνδυνα και δυσεύρετα χριστουγεννιάτικα δώρα. Ο συνάδελφός του όμως στη μακαρονοποιία Ρουφινόξ, Αρχέλαος Τζουτζουφλέκης, του προτείνει την ιδανική λύση: ένα σχέδιο για την εφαρμογή του οποίου δε θα χρειαστούν τίποτα παραπάνω από ένα τσουβάλι μπαγιάτικο τραχανά, μια ξεφτισμένη κουρελού, μια τρύπια σαμπρέλα και μερικά πολύχρωμα περιτυλίγματα. Το σχέδιο όμως δεν εξελίσσεται σύμφωνα με τις προβλέψεις του, και οδηγεί τον Χαράλαμπο Χλαπατσούλη στις πιο απίθανες και σπαρταριστές περιπέτειες που μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου, όταν σε ένα κακόφημο μπαρ συναντάει έναν διαρρήκτη με το τατουάζ μιας σαύρας στο μπράτσο και έναν νάνο με κόκκινες φαβορίτες.

Ποιος απήγαγε τον Αϊ-Βασίλη; / Βασίλης Παπαθεοδώρου, εκδόσεις Καστανιώτη

Ενώ πλησιάζει η Πρωτοχρονιά και ο Αϊ-Βασίλης ετοιμάζει γεμάτος χαρά τα δώρα των παιδιών, κάποιοι εισβάλλουν στο σπίτι του και τον αρπάζουν. Ποιοι είναι αυτοί οι άγνωστοι και για ποιο λόγο απειλούν να καταστρέψουν τη μεγαλύτερη γιορτή των παιδιών; Πού τον μεταφέρουν και γιατί κάνουν διάφορα πειράματα στο γελαστό γεράκο; Θα καταφέρουν τελικά να μη γίνουν αντιληπτοί από τα παιδιά όλης της γης που περιμένουν με προσμονή τα δώρα τους; Θα πετύχει το σχέδιό τους; O κακός στρατηγός, ο επιστήμονας και ο μικρός γιος του, ο Γιαννάκης, μαζί βέβαια με τον Άγιο Βασίλη, τους βοηθούς και τα ελάφια του, παίρνουν μέρος σ’ αυτή τη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια. Αστυνομική πλοκή, αγωνία και μυστήριο, αλλά προπάντων χιούμορ και ξεκαρδιστικές καταστάσεις συνθέτουν μια ιστορία γεμάτη νοσταλγία και τρυφερότητα για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγάλους που βαθιά μέσα τους αισθάνονται ακόμη παιδιά.

Βυθούγεννα / Γιώργος Λεμπέσης, εκδόσεις Ψυχογιός

Πριν από περίπου δύο χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι είχαν ανάγκη όσο ποτέ από μια σφιχτή αγκαλιά. Τότε ήταν που γεννήθηκε ο Χριστός και τους έμαθε τον τρόπο. Τους μίλησε για την αγάπη και για το πόσο σπουδαίο είναι να κάνεις τον διπλανό σου χαρούμενο, πόσο υπέροχο είναι να μοιράζεσαι και να νοιάζεσαι για τους άλλους, και πόσο ευλογημένο είναι να αγαπάς τον εαυτό σου. Κατάφερε να κάνει όλο τον κόσμο όμορφο και φωτεινό μόνο με μια αγκαλιά. Αυτό είναι τα Χριστούγεννα κι οι στεριανοί τα γιορτάζουν κάθε χρόνο, στολίζοντας την πόλη και τα σπίτια τους, και ανταλλάσοντας δώρα, είπε το τέρας, το οποίο για πρώτη φορά μιλούσε τόσο πολύ. Μυστήριο τα Χριστούγεννα, μυστήρια κι αυτή η ιστορία. Μα πως μπορεί να απαγορεύτηκαν οι γιορτές στη στεριά; Και με ποιον τρόπο θα βρει ο Βρασίδας ο αχινός τη μαγεμένη λύση;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments