ΥλικάΓια την ζύμη500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ250 γρ. μαργαρίνη1 φλυτζάνι ζάχαρη1 αυγόξύσμα από 1 λεμόνι1/2 κ.γ. κανέλα1/2 κ.γ. αλάτιΓια την γέμιση4 μήλα κόκκινα3-4 κ.σ. ζάχαρη1 κ.γ. κανέλα1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
ΕκτέλεσηΖυμώνετε στο μίξερ με τον γάντζο όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν. Χωρίζετε την ζύμη στα 2 και καλύπτετε με μεβράνη. Το ένα κομμάτι το βάζετε στο ψυγείο και το άλλο στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Ανοίγετε την ζύμη που είχατε στο ψυγείο και την στρώνετε σε βουτυρωμένο τσέρκι ή ταψάκι διαμέτρου 24 εκ. Τρυπάτε την επιφάνεια με πιρούνι. Καθαρίζετε τα μήλα και τα τρίβετε στον τρίφτη. Ανακατεύετε με την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο και τα στρώνετε πάνω από την ζύμη. Τρίβετε στον τρίφτη και την ζύμη που είχατε στην κατάψυξη για να γίνει θρύψαλα. Πασπαλίζετε τα μήλα με την ζύμη. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 35-40′ μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια. Σερβίρεται χλιαρή και συνοδεύεται εξαιρετικά με μια μπάλα παγωτό!