Οικονομία

Ρέγκλινγκ: “Βλέπει” εξοικονόμηση 8 δισ. από τη χρηματοδότηση του ESM

Ρέγκλινγκ: “Βλέπει” εξοικονόμηση 8 δισ. από τη χρηματοδότηση του ESM
Τί είπε για βραχυπρόθεσμα και χρέος.

Εξοικονόμηση 8 δισ. ευρώ ή 4,5% του ΑΕΠ “βλέπει” για την Ελλάδα ο Κλάους Ρέγκλινγκ χάρη στις «ευνοϊκές συνθήκες χρηματοδότησης» από τον ESM.

Μιλώντας την Τετάρτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια συζήτησης με εθνικούς βουλευτές και ευρωβουλευτές, ο επικεφαλής του Ταμείου τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα θα μειώσουν το επίπεδο του χρέους στην Ελλάδα έως το 2060 και θα βοηθήσουν τη χώρΑ να επιστρέψει στη βιωσιμότητα.

Κατά τη διάρκεια της πρωτολογίας του, ο Ρέγκλινηκ επανέλαβε πως η Ελλάδα είναι μια «ειδική περίπτωση», σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες που βρέθηκαν σε πρόγραμμα, «καθώς είναι στη μέση του τρίτου προγράμματός της». «Η χώρα είχε κάνει πολύ καλή πρόοδο το 2014, όταν η οικονομία της επέστρεψε στην ανάπτυξη και απέκτησε πάλι πρόσβαση στην αγορά ομολόγων» σημείωσε, προσθέτοντας πως «από τον Αύγουστο του 2015, η Ελλάδα έχει σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματός της, ενώ έχουν εκταμιευθεί περίπου 32 δισ. ευρώ από τότε».

Αναφερόμενος στα μέτρα για την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα που ο ESM άρχισε να εφαρμόζει πρόσφατα, σημείωσε πως «είναι ακόμα ένα σημάδι της οικονομικής αλληλεγγύης» ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments