Αυτοκίνητο

Toyota Yaris: Αναβάθμιση αξίας 90 εκατομμυρίων ευρώ!

Toyota Yaris: Αναβάθμιση αξίας 90 εκατομμυρίων ευρώ!
Το Toyota Yaris ενισχύει την παρουσία του στην πολυπληθή κατηγορία των super mini με ατού έναν ολοκαίνουργιο 1.500αρι βενζινοκινητήρα που καυχιέται ότι κάνει τσιγκουνιά μόνο στην κατανάλωση καυσίμου. Ο Νίκος Λιβανός μας παρουσιάζει, αποκλειστικά στο www.pagenews.gr, το best seller των Ιαπώνων.

Ενενήντα εκατομμύρια ευρώ. Τόσο κόστισε η συνολική – και όχι επιδερμική – αλλαγή του Yaris. Το μικρό, επιτυχημένο ιαπωνικό μοντέλο παρουσιάστηκε επισήμως μόλις χθες, με ολοκαίνουργιο «κοστούμι», πιο πλούσιο εξοπλισμό και ένα νέο μοτέρ που έρχεται πιο κοντά στον ανταγωνισμό. Να τονιστεί ότι το Yaris αυξάνει συνεχώς από το 2011 το μερίδιο του στην κατηγορία των super mini – συγκεκριμένα στη Δυτική Ευρώπη – φτάνοντας το περασμένο έτος το 6,5%. Συνολικά, από το 2001 που πρωτοπαρουσιάστηκε έως και σήμερα οι πωλήσεις του έχουν αγγίξει τα 3 εκατομμύρια, διεθνώς.

Πάνω από 900 σημεία έχουν αλλαχθεί και βελτιωθεί στο νέο Yaris. Αυτά εστιάζονται στον εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό, στη οδική του συμπεριφορά, τον εξοπλισμό ασφαλείας ενώ πλέον, το Toyota Safety Sense θα είναι στάνταρ. Πρόκειται για ένα πακέτο ασφαλείας που περιλαμβάνει συστήματα, τα οποία ενισχύουν την ασφάλεια των επιβατών και επεμβαίνουν όταν ο οδηγός πχ είναι αφηρημένος. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει το Σύστημα Αποφυγής Πρόσκρουσης, το οποίο προλαμβάνει ή αποφεύγει τη σύγκρουση χάρη στην έγκαιρη αναγνώριση εμποδίου.

Ακόμη πιο κοντά στα πρότυπα των Ευρωπαίων οδηγών είναι το νέο Yaris. Η σχεδίαση του αποτελεί καρπό της εμπνευσμένης, όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν από άλλα μοντέλα, ομάδας σχεδίασης του ευρωπαϊκού κέντρου της Toyota, που φρόντισε να τονίσει ακόμη περισσότερο τα δυναμικά του χαρακτηριστικά. Έχει νέο προφυλακτήρα, νέα φωτιστικά σώματα – τα οποία προαιρετικά θα είναι LED – και φρέσκες γραμμώσεις σε καίρια σημεία. Στο εσωτερικό του οι αναβαθμίσεις αφορούν τα όργανα και τους διακόπτες, με μια πιο λειτουργική έγχρωμη TFT οθόνη πολλαπλών ενδείξεων 4.2 ιντσών.

Η πιο σημαντική αλλαγή εστιάζεται κάτω από το καπό. Ο προηγούμενος βενζινοκινητήρας 1,33 λίτρων μπαίνει στο ράφι. Τον αντικαθιστά ένα πολλά υποσχόμενο, σε επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση, μηχανικό σύνολο 1,5 λίτρων που θα αποδίδει 110 ίππους – ήτοι 12 ίππους περισσότερους από τον προηγούμενο κινητήρα των 1,33 λίτρων. Μπορεί το νέο Yaris να απέκτησε περισσότερα κυβικά αλλά , σύμφωνα με το εργοστάσιο, καταφέρνει να καταναλώνει 12% λιγότερο καύσιμο στον κύκλο NEDC. Η επίσημη πρεμιέρα του θα πραγματοποιηθεί στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments