Τεχνολογία

Huawei: Ασύρματη φόρτιση drones μέσω κολόνων για κεραίες (vid)

Huawei: Ασύρματη φόρτιση drones μέσω κολόνων για κεραίες (vid)
Η εταιρεία σχεδιάζει να φέρει την επανάσταση στην τεχνολογία φόρτισης για drones και φρόντισε να παρουσιάσει στην έκθεση MWC 2017 τα σχέδιά της.

Η χαμηλή αυτονομία μπαταρίας των drones, αποτελέι ένα μείζον ζήτημα για τις τεχνολογικές εταρείες που ειδικεύονται στην κατασκευή τους. Οι χρήση τους αυτόματα περιορίζεται, λόγω της μικρής διάρκειας της μπαταρίας τους και για αυτό η Huawei έχει πάρει ήδη τις πρωτοβολίες της.

Με το πρότζεκτ, ονόματι, X Labs στο πλάισιο της MWC 2017, παρουσίασε το νέο του σχέδιο για τα drones.

Αυτό που θέλει η Huawei είναι να χρησιμοποιηθούν οι κολόνες για τις κεραίες των κινητών και να φορτίσουν ασύρματα τα drones που πετούν γύρω τους. Οι κολόνες αυτές δεν αναμένεται να φορτίσουν πλήρως το drone ούτε να χρησιμοποιηθούν ως σημεία φόρτισης. Ο στόχος είναι να δίνουν την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται το drone, για να μπορέσει ο χειριστής να ολοκληρώσει αυτό που κάνει, χωρίς να χρειάζεται επαναφόρτιση.

Η ασύρματη φόρτιση προς το παρόν δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού ακόμη και η μπαταρία του smartphone για να φορτίσει ασύρματα, χρειάζεται να είναι το κινητό ακουμπισμένο σε ειδικό dock. Ωστόσο η Huawei θέτει τον πήχη ψηλά και αναμένουμε να δούμε τι θα καταφέρει.

Δείτε το video:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments