Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Πτώση συριακού μαχητικού Mig-23 στα σύνορα με την Τουρκία
Πτώση συριακού μαχητικού Mig-23 στα σύνορα με την Τουρκία | Pagenews.gr
Pagenews Team

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu» μετέδωσε λίγο μετά τις 20:00 το Σάββατο (04/03/2017) ότι οι αντάρτες της Συρίας ανέλαβαν την ευθύνη για την πτώση του αεροσκάφους MIG-23 της συριακής πολεμικής αεροπορίας, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.

«Το μαχητικό καταρρίφθηκε, επειδή βομβάρδισε περιοχή εντός της επαρχίας Ιντλίμπ», δήλωσε στο πρακτορείο ο εκπρόσωπος των Σύρων ανταρτών Αχράρ αλ-Σαμ Αχμέντ Καρααλί.

Την πτώση πολεμικού αεροσκάφους MiG-23 κοντά στο χωριό Γιαϊλατζίκ της Αντάκιας (Αντιόχεια) επιβεβαίωσε ο νομάρχης του Χατάι στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας Ερντάλ Ατά. Ο νομάρχης πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής τα συνεργεία διάσωσης δεν έχουν εντοπίσει τα συντρίμμια. 

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε ότι πιθανολογείται πως το αεροσκάφος είναι Συριακό. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας πρόσθεσε ότι δεν τίθεται θέμα κατάρριψης και σημείωσε πως υπάρχουν πληροφορίες ότι οι πιλότοι χρησιμοποίησαν τα αλεξίπτωτα. Οι πληροφορίες όμως που αναφέρουν οι Τούρκοι ελέγχονται. Εάν το αεροσκάφος είναι Mig-23 είναι σίγουρα συριακό – μόνο η συριακή αεροπορία χρησιμοποιεί πλέον τον τύπο – και είναι μονοθέσιο, άρα έχει έναν χειριστή και όχι πιλότους. Εκτός αν το πλήγμα αφορά άλλου τύπου αεροσκάφος.2017