Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Στη Μόσχα για συνομιλίες ο Τζόνσον
Στη Μόσχα για συνομιλίες ο Τζόνσον | Pagenews.gr
Pagenews Team

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φόρεϊν Όφις, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να επισκεφθεί τη Μόσχα μέσα στις προσεχείς εβδομάδες όπου θα έχει συνομιλίες σχετικά με τις διαφωνίες που έχουν οι δύο χώρες για τη Συρία και την Ουκρανία.


Η Βρετανία υποστήριξε τις κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας ως αντίποινα στην προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 και οι δύο χώρες έχουν διαφωνήσει και σε άλλα θέματα, περιλαμβανομένης της ρωσικής στήριξης προς τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.


Ωστόσο ο Τζόνσον αποδέχτηκε την πρόσκληση από τον ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ και η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι είναι «σαφές πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεργαστεί με τη Ρωσία σε ό,τι πρόκειται για το εθνικό μας συμφέρον».


«Οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στη σχέση Ηνωμένου Βασιλείου-Ρωσίας και στα τρέχοντα διεθνή ζητήματα περιλαμβανομένου του συριακού και του ουκρανικού, όπου εξακολουθούμε να έχουμε σημαντικές διαφωνίες» ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Φόρεϊν Οφις.


«Δεν συνεχίζουμε κατά τα ειωθότα και ο υπουργός Εξωτερικών θα συνεχίσει να είναι σταθερός στα ζητήματα όπου διαφωνούμε» πρόσθεσε η ίδια.


Εκτός από τις διαφωνίες για την Ουκρανία και τη Συρία, η Βρετανία έχει κατηγορήσει την Ρωσία για υποκλοπές και ο βρετανός υπουργός Άμυνας έχει κατηγορήσει τη Ρωσία για «στρατιωτικοποίηση της παραπληροφόρησης». Το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει «αβάσιμες» τις κατηγορίες περί υποκλοπών.


Ο τελευταίος βρετανός ΥΠΕΞ που επισκέφθηκε τη Μόσχα ήταν ο Γουίλιαμ Χέιγκ το 2012, ανακοίνωσε το Φόρεϊν Όφις, προσθέτοντας ότι οι λεπτομέρειες αναφορικά με τις ακριβείς ημερομηνίες της επίσκεψης του Τζόνσον θα ανακοινωθούν συν τω χρόνω.

Ετικέτες: 


2017