Διεθνή

Ξανά στο εδώλιο ο “Κάρλος το Τσακάλι” – Για επίθεση με χειροβομβίδα στο Παρίσι το 1974

Ξανά στο εδώλιο ο “Κάρλος το Τσακάλι” – Για επίθεση με χειροβομβίδα στο Παρίσι το 1974
Ο διαβόητος τρομοκράτης Κάρλος το Τσακάλι - η δράση του οποίου έχει γυριστεί και σε ταινία δικάζεται σήμερα ξανά στο Παρίσι

Ο Βενεζουελάνος 67χρονος σήμερα, Ίλιτς Ραμίρες Σάντσες, όπως είναι το όνομά του, είχε πλούσια τρομοκρατική δράση τη δεκαετία του 1970 και του’80.

  Συνελήφθη το 1994 στο Σουδάν και κρατείται στη Γαλλία. Εχει καταδικαστεί σε δις ισόβια για τον φόνο τριών ανδρών, εκ των οποίων δύο αστυνομικοί, το 1975 στο Παρίσι και για τέσσερις επιθέσεις με εκρηκτικά από τις οποίες σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι και σχεδόν 150 τραυματίστηκαν το 1982 και 1983 στο Παρίσι, στη Μασσαλία και σε δύο τραίνα.

Σήμερα, θα παρουσιαστεί και πάλι ενώπιον ενός ειδικού δικαστηρίου με την κατηγορία «των ανθρωποκτονιών σε σχέση με τρομοκρατική οργάνωση» αναφορικά με την πιο παλιά τρομοκρατική επίθεση που του αποδίδει η γαλλική δικαιοσύνη, την τελευταία για την οποία θα δικαστεί στη Γαλλία.

Ηταν 15 Σεπτεμβρίου 1974 όταν ο Κάρλος είχε ρίξει χειροβομβίδα στον περίβολο του Drugstore Publicis, ενός εμπορικού κέντρου που ήταν τότε στη γωνία της λεωφόρου Σεν Ζερμέν με την οδό Ρεν, στην καρδιά του Παρισιού. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 34 ακόμη τραυματίστηκαν.

Στο δικαστήριο θα καταθέσουν 17 μάρτυρες και δύο ειδικοί, με την υπόθεση να περιλαμβάνει συνολικά 14 τόνους δικαστικών εγγράφων.«Επιτέλους δίκη: Τα θύματα περίμεναν εδώ και καιρό να κριθεί ένοχος ο Κάρλος και να καταδικαστεί, τα τραύματά τους δεν θα κλείσουν ποτέ», δήλωσε ο δικηγόρος Ζορζ Ολό, που εκπροσωπεί 18 εξ αυτών, μεταξύ τους και τις χήρες των δύο νεκρών της επίθεσης. Συνολικά 27 θύματα της επίθεσης στο Drugstore Publicis συμμετέχουν στην κατηγορούσα αρχή μαζί με τρεις οργανώσεις.

Η δικηγόρος του Κάρλος, η Ιζαμπέλ Κουτάν-Περ η οποία τον παντρεύτηκε το 2001, διερωτάται: «Ποιος ο λόγος να γίνει δίκη τόσο καιρό μετά τα γεγονότα; Είναι υπερβολικό», τονίζοντας ότι τα εγκλήματα έχουν παραγραφεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments