Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Θέμα υψηλού αφορολόγητου για τους βουλευτές, έθεσε ο Αλ. Τριανταφυλλίδης
Θέμα υψηλού αφορολόγητου για τους βουλευτές, έθεσε ο Αλ. Τριανταφυλλίδης | Pagenews.gr
Pagenews Team 14 Μαρτίου 2017, 16:16 14 Μαρτίου 2017, 16:16

Την διαφωνία του για την διατήρηση του υψηλού αφορολόγητου των βουλευτών την ώρα που μειώνεται αυτό των πολιτών τονίζει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κυβερνητικός βουλευτής, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

«Αυτό που θέλω να τονίσω, με απόλυτη καθαρότητα, επειδή είμαι οπαδός του βιωμένου παραδείγματος, είναι ότι δεν μπορεί η επιβάρυνση των πολιτών να είναι διαφορετική από την επιβάρυνση των πολιτών αυξημένης ευθύνης, όπως είναι οι βουλευτές. Δεν μπορεί δηλαδή το αφορολόγητο να πέσει στο επίπεδο που λένε τα σενάρια και ταυτόχρονα να υπάρχει το αφορολόγητο του 70% για τους βουλευτές.

Είμαι οπαδός και δεν το λέω για πρώτη φορά, ούτε για να κάνω εντύπωση, ούτε για να γραφτεί στα sites. Το είχα πράξει με την ερώτηση που είχα καταθέσει στον Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων για την κατάργηση των διπλών και τριπλών συντάξεων, ότι δεν μπορεί να παίρνει κάποιος σύνταξη ως βουλευτής, ως Δήμαρχος και ως δικηγόρος και ότι πρέπει να μπει ένα πλαφόν και νομίζω την επομένη ημέρα κάλεσε ο Πρόεδρος τον Κατρούγκαλο στο Μαξίμου και βγήκε και είπε ότι οι παλιοί βουλευτές εντάσσονται στο νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων του ΕΦΚΑ.

Επιτρέψτε μου να πω ότι το υπερασπίζομαι ως αξιακή αρχή το βιωμένο παράδειγμα, γιατί δεν μπορείς να πεις στον άλλο να υποστεί αυτό που δεν υφίστασαι εσύ πρώτα. Ως Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπιζόμαστε ένα σκοπό και αυτός ο σκοπός πρέπει να συνάδει με ό,τι βιώνει ο Ελληνικός λαός και οι Έλληνες πολίτες», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Aλέξανδρος Τριανταφυλλίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Flash.2017