Διεθνή

Οι εγκληματίες της Μπόκο Χαράμ

Οι εγκληματίες της Μπόκο Χαράμ
Πληγή για την ανθρωπότητα η ισλαμιστική οργάνωση.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, συνολικά 291 άμαχοι σκοτώθηκαν και 143 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις που αποδόθηκαν στην Μπόκο Χαράμ μέσα σε δύο χρόνια, από τον Φεβρουάριο του 2015 ως τον Φεβρουάριο του 2017, στην περιοχή Ντίφα, στο νοτιοανατολικό τμήμα του Νίγηρα, που γειτονεύει με περιοχές της Νιγηρίας όπου δρα η τζιχαντιστική οργάνωση.

Εξάλλου δεκαοκτώ άνθρωποι απήχθησαν και τρεις αγνοούνται έπειτα από εφόδους μελών της οργάνωσης, σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ.Η υπηρεσία αυτή του οργανισμού δεν έδωσε κάποιον απολογισμό για τα θύματα στις τάξεις των ένοπλων δυνάμεων του Νίγηρα ή τα μέλη της Μπόκο Χαράμ που έχασαν τη ζωή τους.

Οι πιο πολυαίμακτες επιθέσεις διαπράχθηκαν σε χωριά στην παραμεθόριο με τη Νιγηρία και σε παρόχθιες κοινότητες της Λίμνης Τσαντ, η οποία διαπερνά τα σύνορα του Νίγηρα, του Τσαντ και της Νιγηρίας. Έτσι, στην περιοχή του Μποσό, στα σύνορα με τη Νιγηρία, καταγράφηκε «το 70% των θυμάτων με 203 νεκρούς, 44 τραυματίες, 3 αγνοούμενους και 3 απαχθέντες», σημειώνει το OCHA.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments