Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Συναγερμός στη Γερμανία: Έστειλαν στο Σόιμπλε δέμα με εκρηκτικά – Από Ελλάδα λένε γερμανικά ΜΜΕ
Συναγερμός στη Γερμανία: Έστειλαν στο Σόιμπλε δέμα με εκρηκτικά – Από Ελλάδα λένε γερμανικά ΜΜΕ | Pagenews.gr
Pagenews Team 15 Μαρτίου 2017, 16:50 15 Μαρτίου 2017, 16:50

Συναγερμός σήμανε στη Γερμανία, εξαιτίας πακέτου με εκρηκτικά το οποίο είχε ως παραλήπτη τον Βόλφκαγκ Σόιμπλε. 

Οι εφημερίδες Märkische Allgemeine Zeitung και Wolfsburger Allgemeine, που επικαλούνται και πληροφορίες του DPA, έγραψαν ότι μία διεύθυνση στην Ελλάδα αναφέρεται στη θέση του αποστολέα του επικίνδυνου πακέτου. Σύμφωνα με το δεύτερο μέσο, το πακέτο φαινόταν σαν να είχε ταχυδρομηθεί κανονικά από την Ελλάδα. Πληροφορία που δεν έχουν μεταδώσει μέχρι στιγμής τα μεγάλα γερμανικά ΜΜΕ.

Το πακέτο εντοπίστηκε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών το πρωί της Τετάρτης, κατά την τυπική διαδικασία ελέγχου της αλληλογραφίας. Η αστυνομία πέρασε από ακτίνες Χ το δέμα και διαπίστωσε το ύποπτο περιεχόμενό του.

Αποφασίστηκε να γίνει περαιτέρω έρευνα σε ασφαλές σημείο και οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι περιείχε μείγμα εκρηκτικών που χρησιμοποιούνται στην πυροτεχνουργία. «Θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς σε όποιον το άνοιγε», ανέφερε η αστυνομία.

Επικοινωνία Αθήνας-Βερολίνου

Μόλις έγιναν γνωστά τα γερμανικά δημοσιεύματα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επικοινώνησε με τις γερμανικές αρχές, προκειμένου να ενημερωθεί αν πράγματι ευσταθεί η πληροφορία ότι το πακέτο με τα εκρηκτικά έφερε ελληνική διεύθυνση στη θέση του αποστολέα. Η απάντηση που έλαβαν είναι ότι αυτή η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από τα έως τώρα στοιχεία.

Το ύποπτο πακέτο προριζόταν για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με την Βild. Το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας σημειώνει πως στα εκρηκτικά συμπεριλαμβάνονται ισχυρές κροτίδες και καλώδια, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσει τραυματισμό ή ζημιές.


Τα καλώδια του εκρηκτικού μηχανισμού εντοπίστηκαν, όταν πέρασαν τις ακτίνες Χ του υπουργείου. Οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το κτίριο, ενώ εκκενώθηκε και το ταχυδρομείο που βρίσκεται πλησίον.

Ετικέτες: 


2017