Ελλάδα
pagenews.gr / Ελλάδα / Διεθνής γρίφος οι Πυρήνες της Φωτιάς!
Διεθνής γρίφος οι Πυρήνες της Φωτιάς! | Pagenews.gr
Pagenews Team 16 Μαρτίου 2017, 19:20 16 Μαρτίου 2017, 19:20

Σε δυνατό »πονοκέφαλο» για τις Ελληνικές Αρχές εξελίσσεται η αποστολή δύο δεμάτων με δέκτες τις δύο ισχυρότερες προσωπικότητες των δανειστών μας, τα χρόνια της κρίσης.

Τα κυριότερα ερωτήματα που αυτοκλήτως μπαίνουν, αμείλικτα, είναι πώς κατέστη κατορθωτό να περάσουν δύο δέματα αυτού του δείκτη επικινδυνότητας από τα ΕΛΤΑ, αλλά και απο τις υπηρεσίες αεδρομίου.

Αυτό που προβληματίζει έντονα την ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας είναι το πώς το παγιδευμένο δέμα πέρασε από τις διαδικασίες ελέγχου των ΕΛΤΑ και του αεροδρομίου, χωρίς να εντοπιστεί ο εκρηκτικός μηχανισμός που περιείχε.

Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει το ενδεχόμενο οι τρομοκράτες να προχώρησαν σε μαζική αποστολή δεμάτων θανάτου με αποδέκτες υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι το Νοέμβριο του 2010 οι Πυρήνες της Φωτιάς είχαν στείλει 14 παγιδευμένα δέματα σε πρεσβείες στην Ελλάδα, αλλά και σε στόχους του εξωτερικού, ανάμεσά τους η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Γι’ αυτό άλλωστε έχουν δώσει σχετικές εντολές για μέτρα ασφαλείας σε πρεσβείες και υπουργεία, ενώ έχουν ζητήσει ενημέρωση και ανταλλαγή δεδομένων με τις γερμανικές Αρχές αναφορικά με τη συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού, ώστε να τη συγκρίνουν με άλλες που έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν οι Πυρήνες.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Γ. Ζαρολιάγκης τόνισε ότι πριν από δύο – τρεις μήνες στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» τοποθετήθηκαν μηχανήματα X – Ray τελευταίας τεχνολογίας και μάλιστα υπάρχει κι ένα ειδικό μηχάνημα το οποίο μπορεί να «μυρίσει» τις εκρηκτικές ύλες που δεν είναι ανιχνεύσιμες με τα απλά μηχανήματα.

Γι’ αυτό χαρακτήρισε «παράλογο» το πώς κατάφερε τελικά και πέρασε από τον έλεγχο το εκρηκτικό πακέτο με παραλήπτη τον Σόιμπλε.2017