Πολιτική

Ο Τσαβούσογλου ξαναχτυπά με ”όπλο” την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

Ο Τσαβούσογλου ξαναχτυπά με ”όπλο” την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας
Η Άγκυρα το βιολί της! Εναντίον πάντων για τα πάντα!

O Τσαβούσογλου απειλεί ευθέως την Ευρώπη, ελπίζοντας σε τρομοκράτηση της Ελλάδας…Έτσι, ξαναβγάζει πιο απειλητικά, τώρα, το χαρτί της συμφωνία για τους πρόσφυγες.

Αυτό είπε όταν ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου παραχωρώντας συνέντευξη σε τηλεοπτική εκπομπή αναφέρθηκε στα γεγονότα με την ακύρωση της επίσκεψής του στο Ρότερνταμ, ενώ σημείωσε πως ήδη η χώρα του δεν εφαρμόζει την συμφωνία για το προσφυγικό.

«Η συμφωνία επανεισδοχής θα ακυρωθεί εκ των πραγμάτων. Ήδη δεν την εφαρμόζουμε. Εκείνοι κωλυσιεργούν με τις θεωρήσεις. Υπάρχει η συμφωνία για το προσφυγικό της 18ης Μαρτίου.Ήδη δεν εφαρμόζουμε την συμφωνία επανεισδοχής.

Στο εξής δεν θα εφαρμόζουμε ούτε τη συμφωνία για το προσφυγικό. Δηλαδή το αξιολογούμε. Αν δεν υλοποιηθούν αυτοί οι όροι, η κατάργηση των θεωρήσεων, θα πάψουμε το συντομότερο να την εφαρμόζουμε. Όλα είναι στο χέρι μας.

Μπορούμε να πούμε ότι από σήμερα δεν την εφαρμόζουμε και τελειώνει, αυτό είναι. Μπορούμε να τη σταματήσουμε μονομερώς. Δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών.

Όπως είναι φυσικό εάν ισχύουν όσα υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου η χώρα μας θα πλημμυρίσει από χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο “εγκλωβισμός” στην χώρα μας τόσων μεταναστών θα κάνει ακόμα πιο δύσκολη την ζωή τόσο των ίδιων όσο φυσικά και των κατοίκων των νησιών μας αφού δεν υπάρχουν ούτε οι κατάλληλες δομές αλλά ούτε χρήματα για να φιλοξενηθεί ένας τέτοιος όγκος ξένων πολιτών.

Ένα τέτοιο εφιαλτικό σενάριο θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί μόνο με μια γενναία οικονομική βοήθεια από την ΕΕ κάτι όμως που δεν είναι σίγουρο πως θα συμβεί. Ήδη οι ακραίες φωνές μέσα στην ΕΕ έχουν φουντώσει και η αλληλεγγύη έχει υποχωρήσει αισθητά σε θέματα όπως το προσφυγικό. Άλλωστε κανείς δεν παραβλέπει πλέον το γεγονός πως η άνοδος των ακροδεξιών σε όλη την ΕΕ σχετίζεται με την μη αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments