Πολιτική

Reuters: Φήμες ότι ο Τσίπρας κάνει διάγγελμα και απειλεί με εκλογές! (pic)

Reuters: Φήμες ότι ο Τσίπρας κάνει διάγγελμα και απειλεί με εκλογές! (pic)
Τι μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Πιθανή συνέντευξη Τύπου σήμερα ή αύριο του πρωθυπουργού και ίσως απειλή εκλογών. Μαξίμου: "Δεν ισχύει τίποτα. Είμαστε έκπληκτοι. Τα δημοσιεύματα εντάσσονται στο πλαίσιο πίεσης προς την κυβέρνηση".

Οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές και τα εμπόδια που υπάρχουν στις συζητήσεις γεννούν σενάρια σχετικά με την επόμενη μέρα της χώρας.

Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στις διεθνείς αγορές, είναι σοβαρό το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου σήμερα ή αύριο και εκτιμούν πως στο επίκεντρο όσων αναφέρει θα βρίσκεται ο ρόλος της Γερμανίας στις διαπραγματεύσεις που εξελίσσονται.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο πρωθυπουργός θα εστιάσει στην προσπάθεια αποτροπής από ελληνικής πλευράς της λήψης νέων μέτρων λιτότητας, ενώ δεν αποκλείεται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές ως άσκηση πίεσης προς την πλευρά των δανειστών.

Μια απόφαση που, όπως επισημαίνει το Reuters, θα σημάνει μεγάλους κινδύνους για τη χώρα, δεδομένων των αποπληρωμών ομολόγων τον Ιούνιο.

Βέβαια, το βρετανικό πρακτορείο κάνει λόγο για σενάρια και φημολογίας, που αξίζουν ωστόσο προσοχής.

Στην ίδια λογική κινείται και το οικονομικό site ForexLive. Όπως γράφει ο συντάκτης της είδησης, Ράιαν Λίτλστοουν, επικαλούμενος πηγές:

«Ουάου. Έχω μια αποκλειστική είδηση από πηγές για σας. Σύμφωνα με φήμες στην Ελλάδα, ο Tσίπρας μπορεί να καλέσει συνέντευξη Τύπου σήμερα ή αύριο για να παραθέσει τις τελευταίες απόψεις του για τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για τη διάσωση, εστιάζοντας κυρίως στο να μιλήσει για τη Γερμανία και η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι δεν θα έχει να πει κάτι ευχάριστο. Λέγεται επίσης ότι υπάρχει πιθανότητα είτε να απειλήσει ότι θα προκηρύξει εκλογές είτε να το κάνει όντως.

Αν και οι απειλές του Τσίπρα περί εκλογών δεν είναι κάτι νέο, οι φήμες εντείνονται.

Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την πληροφορία ως καθαρή φημολογία μέχρι να επιβεβαιωθεί και μολονότι δεν εμπιστεύομαι συχνά τις φήμες, αυτή τη φορά εμπιστεύομαι την πηγή μου. Θα σας ενημερώσω αν ακούσω περισσότερα».

 

Διαψεύδει το Μαξίμου

Την έκπληξη τους εξέφρασαν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου για το δημοσίευμα του Reuters πως επίκειται συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με θέμα την προαναγγελία εκλογών.

“Δεν ευσταθεί καμία φήμη, σενάριο ή δημοσίευμα από όσα φέρουν τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει διάγγελμα για εκλογές ή να παραχωρεί συνέντευξη Τύπου για τη διαπραγμάτευση ή άλλη σχετική “δραματική” εξέλιξη” ανέφεραν κυβερνητικές πηγές. Μάλιστα ανέφεραν πως  στην «καλύτερη περίπτωση» ένα τέτοιο δημοσίευμα εντάσσεται στο πλαίσιο πίεσης προς την κυβέρνηση για να κλείσει η αξιολόγηση με τους γνωστούς όρους.

Μιλάει αύριο στη Βουλή ο Τσίπρας

Στη Βουλή θα μιλήσει αύριο Παρασκευή ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση για την υγεία που έχει καταθέσει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού θα γίνει μία ημέρα μετά την είδηση που μεταφέρουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία σύμφωνα με την οποία τις επόμενες 24 ώρες θα προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου στην οποία μπορεί να απειλήσει με εκλογές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments