Βιβλίο

«Η τζαζ του δολοφόνου»: αστυνομικό θρίλερ με φόντο τη Νέα Ορλεάνη του 1919

«Η τζαζ του δολοφόνου»: αστυνομικό θρίλερ με φόντο τη  Νέα Ορλεάνη του 1919
Ο Ray Celestin υπογράφει ένα πρωτότυπο αστυνομικό θρίλερ που βασίζεται στην πραγματική ιστορία του «Πελεκητή της Νέας Ορλεάνης».

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

«Στις 12:15 το βράδυ της επόμενης Τρίτης, σκοπεύω να περάσω πάνω από τη Νέα Ορλεάνη. Όντας απέραντα σπλαχνικός, θα κάνω σε εσάς τους ανθρώπους μία μικρή πρόταση: Έχω μεγάλη αδυναμία στη μουσική τζαζ. Ορκίζομαι σε όλους τους διαβόλους του Κάτω Κόσμου πως θα χαρίσω τη ζωή σε όλους εκείνους, στα σπίτια των οποίων θα ξεφαντώνει μία ορχήστρα τζαζ την ώρα που μόλις ανέφερα. Ένα πράγμα είναι βέβαιο: ορισμένοι από εσάς, που δεν θα ακούνε τζαζ το βράδυ της Τρίτης, θα νιώσουν πάνω τους βαρύ τον πέλεκυ».

Εμπνευσμένο από μία αληθινή ιστορία, το βιβλίο «Η τζαζ του δολοφόνου», με φόντο μία μαγευτική Νέα Ορλεάνη που πλημμυρίζει από τζαζ και γίνεται έρμαιο στα χέρια των συμμοριών, είναι ένα φιλόδοξο, συναρπαστικό μυθιστόρημα αγωνίας.

Διαβάζουμε ένα απόσπασμα

«Δεν με έχουν πιάσει ποτέ ούτε και πρόκειται να με πιάσουν. Δεν με έχουν δει ποτέ, εφόσον είμαι αόρατος, ομοιόμορφος σαν τον αιθέρα που περιβάλλει τη γη σας. Δεν είμαι ανθρώπινο πλάσμα, αλλά πνεύμα και δαίμονας από την πιο καυτή Κόλαση. Είναι αυτός που εσείς, οι κάτοικοι της Ορλεάνης, και η ανόητη αστυνομία σας αποκαλείται Πελεκητή. Όταν κρίνω πω ήρθε η κατάλληλη στιγμή, θα έρθω και θα διεκδικήσω κι άλλα θύματα. Εγώ μονάχα γνωρίζω ποια θα είναι αυτά. Ίχνος κανένα δεν θα αφήσω, εκτός από το ματωμένο μου τσεκούρι, λεκιασμένο από το αίμα και την εγκεφαλική ουσία εκείνου που έστειλα στον Κάτω Κόσμο να μου κρατάει συντροφιά. Πες, αν θέλεις, στου αστυνομικούς να μη με εκνευρίσουν. Εννοείται πως είμαι λογικό πνεύμα. Δεν παρεξηγούμαι από τον τρόπο με τον οποίο διεξήγαγαν τις έρευνές τους στο παρελθόν. Για την ακρίβεια, υπήρξαν τόσο παντελώς ηλίθιοι, ώστε κατάφεραν να ψυχαγωγήσουν όχι μόνο εμένα, αλλά και τη Σατανική Εξοχότητά Του, τον Φραντς Γιόζεφ, καθώς και άλλους. Πες τους όμως να είναι πιο προσεκτικοί. Ας μην αποπειραθούν να ανακαλύψουν τι είμαι, μιας και θα ήταν προτιμότερο να μην είχα γεννηθεί ποτέ, παρά να προκαλέσουν την οργή του Πελεκητή». 

 

Λίγα λόγια για το συγγραφέα 

Ο Ray Celestin ζει στο Λονδίνο. Σπούδασε ασιατική τέχνη και γλώσσες και εργάζεται ως σεναριογράφος για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έχει δημοσιεύσει αρκετά διηγήματα. «Η τζαζ του δολοφόνου» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

ΤΙΤΛΟΣ: Η τζαζ του δολοφόνου ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ray Celestin ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Μαρία Τραϊκόγλου Εκδόσεις Διόπτρα Σελ.: 528 Τιμή: 17,70 €

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments