Πολιτική

Φανατικός της Ελλάδας δήλωσε ο Τζιάνι Πιτέλα

Φανατικός της Ελλάδας δήλωσε ο Τζιάνι Πιτέλα
Συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τζιάνι Πιτέλα είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε τις πέντε βασικές αρχές για την Ευρώπη του μέλλοντος, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία τη Γηραιάς Ηπείρου αρκεί όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, με βάση τις αρχές της Ειρήνης, της Αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Βιώσιμης Ανάπτυξης, που θα οδηγήσουν σε μια Ευρώπη συνεκτική και ισχυρή. 

Όσον αφορά τον παγκόσμιο ρόλο που έχει να διαδραματίσει η Ευρώπη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε την ανάγκη μιας ισχυρής και συνεκτικής Ευρώπης και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα είναι με τους λαούς εκείνους που θα πρωταγωνιστήσουν έτσι ώστε η Ευρώπη να βρει τον δρόμο που της ταιριάζει και της αναλογεί.

Ο Τζιάνι Πιτέλα δήλωσε φανατικός υπερασπιστής της Ελλάδας, τόνισε ότι πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση και να προχωρήσει η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, τάχθηκε κατά της Ευρώπης πολλών ταχυτήτων.

«Η Διακήρυξη της Ρώμης θα πρέπει να αφορά στην κοινωνική δικαιοσύνη και θα πρέπει να βαδίσουμε όλοι μαζί και όχι μεμονωμένα προς την επίτευξη αυτών των στόχων», είπε.

Τέλος, εξέφρασε την ανησυχία του για την αυταρχική στάση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την οποία, υπογράμμισε μιλώντας και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments