Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / »Λύνει» τη σιωπή του ο Γιάννος
»Λύνει» τη σιωπή του ο Γιάννος | Pagenews.gr
Pagenews Team 17 Μαρτίου 2017, 17:37 17 Μαρτίου 2017, 17:37

Δυναμική απάντηση έδωσε σήμερα ο πάλαι ισχυρός υπουργός του ΠΑΣΟΚ σε σχετικές με το όνομά του αναφορές, σήμερα στη Βουλή, αλλά και στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε ό,τι αφορά την υπουργική του θητεία.

Ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για συκοφάντηση και σκόπιμη στοχοποίησή του, που εξυπηρετεί την «κάλυψη του αδιέξοδου της πολιτικής της κυβέρνηση» και παράλληλα επιτίθεται «στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, που βρίσκονται σε τροχιά ανάκαμψης».

«Επί 14 χρόνια όλες οι συμβάσεις του υπουργείου Άμυνας έχουν υποστεί εξονυχιστικό έλεγχο από διοικητικές και δικαστικές αρχές, χωρίς να έχει βρεθεί καμία απολύτως ένδειξη -ή υποψία ένδειξης- παράνομων ή παράτυπων ενεργειών ή παραλείψεών μου», αναφέρει ο Γιάννος Παπαντωνίου, προσθέτοντας ότι «αναφορές του τύπου «μόνο ο τάδε τα έκανε;» εκχυδαΐζουν τον δημόσιο διάλογο και απαξιώνουν τη λειτουργία της προτεινόμενης κοινοβουλευτικής επιτροπής».

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστηρίζει ότι δεν προκύπτουν στοιχεία «από τις δικαστικές αρχές που έχουν πραγματοποιήσει τις 14ετείς έρευνες». «Άλλες είναι οι σκοπιμότητες της στοχοποίησης μου: Είναι η επικοινωνιακή κυβέρνησης, όπως προκύπτει από την εξέλιξη της οικονομίας και τη συσσώρευση προβλημάτων με αιχμή την τρέχουσα διαπραγμάτευση με τους δανειστές. 

Είναι η επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, που βρίσκονται σε τροχιά ανάκαμψης. 

Είναι, τέλος, η «τιμωρία» της κυβέρνησης Σημίτη και, ειδικότερα η δική μου, για την επιτυχή διαδρομή της ελληνικής οικονομίας εκείνη την περίοδο: Δραστική μείωση του πληθωρισμού, υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, άνοδος των εισοδημάτων, μεγάλα έργα υποδομών. 

Επιστέγασμα της τεράστιας προσπάθειας που είχε καταβάλει τότε η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός ήταν η ένταξη στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, την Οικονομική και Νομισματική Ένωση», τονίζει ο κ. Παπαντωνίου.

Τέλος, επισημαίνει την εκτός και εντός Ελλάδος, σημερινή του δραστριότητα, στο πεδίο της προσέλκυσης επενδύσεων για τη χώρα μας.

Ετικέτες: 


2017