Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Οι »180» προκαλούν ρωγμή!
Οι »180» προκαλούν ρωγμή! | Pagenews.gr
Pagenews Team 18 Μαρτίου 2017, 13:47 18 Μαρτίου 2017, 13:47

Σε αντίθετη γραμμή με αυτό που είχε δηλώσει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στις αρχές της εβδομάδας για αυξημένη πλειοψηφία, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, δίνοντας σήμερα συνέντευξή του στις »Ειδήσεις». 

Τονίζει ότι δεν θα χρειαστούν 180 ψήφοι για να περάσουν τα μέτρα της συμφωνίας.

Ο κ. Κατρούγκαλος λέει «όχι» σε ψήφιση των μέτρων με 180 ψήφους σημειώνοντας ότι «180 ψήφους ή άλλες ειδικές πλειοψηφίες προβλέπει το Σύνταγμά μας για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Δεν εντάσσεται η ψήφιση των μέτρων σε μία από αυτές. Και δεν μπορούμε κατά βούληση να απαιτούμε αυξημένες πλειοψηφίες εκτός του Συντάγματος».

Αναφερόμενος στο θόρυβο που προκάλεσε η τοποθέτησή του για τις συγκεντρώσεις Τούρκων αξιωματούχων στην Ελλάδα τόνισε ότι «ο θόρυβος που δημιουργήθηκε, αρχικά από τη μονταζιέρα γνωστής για τον κιτρινισμό της εφημερίδας, που ατυχώς αναπαράχθηκε από την ΝΔ, αποτελεί κατ’ εξοχήν δείγμα αυτού που ονομάζουμε μετα-αλήθεια ή μετα-πραγματικότητα» και εξήγησε ότι «ποτέ δεν μίλησε για προεκλογικές τουρκικές συγκεντρώσεις στην Ελλάδα, πράγμα εξ ορισμού οξύμωρο, εφόσον δεν υπάρχουν Τούρκοι ψηφοφόροι στη χώρα μας. 

Είπα απλώς ότι ουδέποτε εμποδίσαμε την επικοινωνία Τούρκων αξιωματούχων με ομόθρησκούς τους, πράγμα που αποτελεί την αναντίρρητη αλήθεια».

Ετικέτες: 


2017