Διεθνή

Σουλτς: Λάθος να εξαχθούν συμπεράσματα για τις εθνικές εκλογές από το αποτέλεσμα του Ζάαρ

Σουλτς: Λάθος να εξαχθούν συμπεράσματα για τις εθνικές εκλογές από το αποτέλεσμα του Ζάαρ
Σχόλιο μετά τη σαρωτική νίκη της Άνγκελα Μέρκελ στο κρατίδιο.

Κανένα μήνυμα δεν διέκρινε για τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου από το αποτέλεσμα στο κρατίδιο Ζάαρλαντ ο Μάρτιν Σουλτς.

Με τον «διακεκριμένο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Αριστεράς (Die Linke) στο Κοινοβούλιο του Ζάαρλαντ. Όσκαρ Λαφονταίν, υπάρχει «μία ιδιαίτερη κατάσταση”, η οποία δεν μπορεί να μεταφερθεί σε κανένα άλλο ομοσπονδιακό κρατίδιο «πόσο μάλλον» σε ολόκληρη την Γερμανία, δήλωσε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών από τα κεντρικά γραφεία του κόμματός του στο κτίριο Βίλι Μπραντ.

Θα ήταν “’όχι μόνο λάθος αλλά και μεγάλη απερισκεψία” να εξαχθούν συμπεράσματα για τις επικείμενες εκλογές στα κρατίδια Σλέσβιχ-Χόλσταιν (σ.σ. πρωτεύουσα το Κίελο) και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (σ.σ. Ντίσελντορφ) και για τις ομοσπονδιακές-εθνικές εκλογές. 

“Οι προεκλογικοί αγώνες είναι αγώνες αντοχής και όχι ταχύτητας. Διαθέτουμε αντοχές μακράς διάρκειας», τόνισε, απευθυνόμενος στους Χριστιανοδημοκράτες, οι οποίοι «σήμερα χαίρονται, αλλά δεν θα έπρεπε να χαίρονται πολύ νωρίς”, ανέφερε ο Μάρτιν Σουλτς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments