Διεθνή

Έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης – Τουλάχιστον δέκα οι νεκροί (pics & vids)

Έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης – Τουλάχιστον δέκα οι νεκροί (pics & vids)
Εικόνες καταστροφής στον σταθμό Σενάγια Πλόσαντ. Η Επιτροπή Καταπολέμησης της τρομοκρατίας επιβεβαίωσε ότι 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Η έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς με καρφιά που ήταν τοποθετημένοι μέσα σε βαγόνια, ενώ ήταν γεμάτοι και με σφαιρίδια ώστε να προκληθούν περισσότερα θύματα. Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες.

Η Επιτροπή Καταπολέμησης της τρομοκρατίας επιβεβαίωσε ότι 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έκρηξη στο Μετρό της πόλης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, που επικαλείται πηγή της αστυνομίας, η έκρηξη σημειώθηκε στον σταθμό Σενάγια Πλόσαντ, ο οποίος σύμφωνα με αναφορές στα ΜΜΕ έχει γεμίσει πυκνούς καπνούς.

Τουλάχιστον τρεις σταθμοί του Μετρό της Αγίας Πετρούπολης έχουν κλείσει μετά την έκρηξη, ενώ υπάρχουν αναφορές για πάνω από 50 τραυματίες.

Σύμφωνα με το Russia Today η έκρηξη έγινε σε ένα από τα βαγόνια του συρμού. Επί τόπου έχουν σπεύσει οκτώ ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών, η έκρηξη φαίνεται να προκλήθηκε από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς με καρφιά που ήταν τοποθετημένοι μέσα σε βαγόνια και εξερράγησαν σε δύο ξεχωριστούς σταθμούς.

Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε πως οι εκρηκτικοί μηχανισμοί ήταν γεμάτοι με σφαιρίδια ώστε να προκληθούν περισσότερα θύματα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ήδη ενημερωθεί για το περιστατικό.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε: «Όταν ακούστηκε η έκρηξη αρχίσαμε να τρέχουμε πανικόβλητοι. Υπήρχαν άνθρωποι ματωμένοι, σε άλλους καίγονταν τα μαλλιά τους».

Από την πλευρά της αστυνομίας οι πληροφορίες βγαίνουν με το σταγονόμετρο, με κάποιον εκπρόσωπό της να περιορίζεται στο να πει, ότι το μόνο που μπορεί να πει είναι ότι έλαβαν κλήση για ύπαρξη πυκνού καπνού στο σταθμό του μετρό και ότι δεν μπορούν να δώσουν άλλες πληροφορίες.

Επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη

Ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος βρισκόταν σήμερα στην Αγία Πετρούπολη για να εκφωνήσει ομιλία σε φόρουμ για τα ΜΜΕ και αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον Λευκορώσο ομόλογό του, ενημερώθηκε για την επίθεση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σταθμός Σέναγια Πλόσαντ είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους της πόλης, όπου κάνουν στάση τρεις γραμμές του μετρό.

Βρίσκεται κάτω από το μεγάλο εμπορικό κέντρο «Σενάγια» και τα γραφεία της Gazprombank, της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της Ρωσίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments