Πολιτική

Γ. Πατούλης: Η κυβέρνηση να καταθέσει αμέσως τις προτάσεις της

Γ. Πατούλης: Η κυβέρνηση να καταθέσει αμέσως τις προτάσεις της
Τι ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης στην έκτακτη γενική συνέλευση .

Να ανοίξει αμέσως τα χαρτιά της η κυβέρνηση και να παρουσιάσει αναλυτικά τις θέσεις της, ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης στην έκτακτη γενική συνέλευση του κορυφαίου θεσμικού οργάνου της αυτοδιοίκησης Α βαθμού, που είναι σε εξέλιξη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο κ Πατούλης ζήτησε παράλληλα, να ξεκινήσει άμεσα διάλογος με όλα τα συναρμόδια υπουργεία και την ΚΕΔΕ ώστε να συζητηθεί αναλυτικά πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου, η ανακατανομή πόρων και αρμοδιοτήτων στους δήμους.

«Η ΚΕΔΕ απαιτεί» είπε, «την ενίσχυση της οικονομικής αυτοτέλειας των δήμων με συγκεκριμένες πολιτικές όπως φορολογική αποκέντρωση, άμεση απόδοση των παρακρατηθέντων, δημιουργία αναπτυξιακού προγράμματος, πρόσβαση των δήμων στο ΕΣΠΑ μέσω ειδικού προγράμματος δύο δις ευρώ κ.α., Επίσης, τη θέσπιση συγκεκριμένων πολιτικών για την ενίσχυση της καταστατικής θέσης των αιρετών».

Σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο τόνισε ότι η ΚΕΔΕ δεν συζητά καμία αλλαγή και πρόσθεσε ότι η απλή αναλογική δεν καλύπτει κανένα πρόβλημα, αντίθετα θα οδηγήσει στη διάλυση των δήμων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments