Πολιτική

Σήμερα η συνάντηση Τσίπρα – Τουσκ – Μεταναστευτικό και οικονομία στο επίκεντρο

Σήμερα η συνάντηση Τσίπρα – Τουσκ – Μεταναστευτικό και οικονομία στο επίκεντρο
Στις 10 θα συναντηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο, στις 10:45 με τον Αλέξη Τσίπρα ενώ μία ώρα αργότερα είναι προγραμματισμένη η κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης στην Αθήνα, σήμερα Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα βρεθεί η προετοιμασία της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της 29ης Απριλίου για το Brexit αλλά και ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές του Συμβουλίου, ο Ντ. Τουσκ θα συζητήσει μεταξύ άλλων με τον πρωθυπουργό τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό καθώς επίσης και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, σε ό,τι αφορά κυρίως τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνήσει την προηγούμενη εβδομάδα με τον πρόεδρο Τουσκ θέτοντας το ζήτημα της κωλυσιεργίας του ΔΝΤ σε ό,τι αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση με αιχμή τα εργασιακά και ειδικότερα την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Ο Ντόναλντ Τουσκ ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για υποστήριξη της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας κατά τη διάρκεια της κεντρικής συνέντευξης Τύπου της Συνόδου της Ρώμης την ανάγκη να διατηρηθεί «το υψηλό επίπεδο κοινωνικής προστασίας και οι βέλτιστες πρακτικές σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πρώτα θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στις 10 π.μ. ώρα Ελλάδας. Αμέσως μετά θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στις 10.45 π.μ. ενώ στις 11:45 θα ακολουθήσει η κοινή συνέντευξη Τύπου.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει σε δηλώσεις που θα αφορούν και την πορεία της διαπραγμάτευσης Αθήνας – Θεσμών και θα έχουν να κάνουν φυσικά και με το… ναυάγιο στις επαφές των Τσακαλώτου. Χουλιαράκη, Αχτσιόγλου στις Βρυξέλλες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments