Διεθνή

Τεταμένες οι σχέσεις Ουάσινγκτον – Μόσχας

Τεταμένες οι σχέσεις Ουάσινγκτον – Μόσχας
Παραδοχή από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για έλλειψη εμπιστοσύνης.

Ψυχρές φαίνεται πως είναι οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, ανέφερε ότι σηματοδοτούνται από ένα «χαμηλό επίπεδο εμπιστοσύνης» μετά τις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Το επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών μας είναι χαμηλό. Οι δύο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις δεν μπορούν να έχουν αυτού του είδους τις σχέσεις» είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Ρώσο ομόλογό του στη Μόσχα.

Από την πλευρά του ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να επαναφέρει σε ισχύ την συμφωνία που έχει συνάψει με την Ουάσινγκτον για αποτροπή αεροπορικών επεισοδίων στην Συρία, έπειτα από την αναστολή της συμφωνίας, μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς ενάντια στο συριακό καθεστώς.

«Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν επιβεβαίωσε ότι είναι έτοιμος να επαναφέρει σε ισχύ την συμφωνία για αποτροπή αεροπορικών επεισοδίων, δεδομένου ότι κοινός μας στόχος είναι η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments