Τεχνολογία

NASA: Live-stream της εκτόξευσης πυραύλου σε video 360°

NASA: Live-stream της εκτόξευσης πυραύλου σε video 360°
Σήμερα, η εκτόξευση του πυραύλου Atlas V, από τo διαστημικό σταθμό ISS, θα καλυφθεί ζωντανά από το προσωπικό κανάλι της NASA και δίνεται η ευακιρία στο κοινό να την παρακολουθήσει με τεχνολογία προβολής video 360 μοιρών.

​Η NASA, σε συνεργασία με Orbital ATK και United Launch Alliance, θα τοποθετήσουν τέσσερις υπερ-ευρυγώνιες κάμερες (fisheye) στην εξέδρα, περίπου 100 μέτρα από τον πύραυλο και θα προβάλουν ζωντανά στο YouTube, την εκτόξευση μίας Orbital Cygnus αποστολής ανεφοδιασμού του διαστημικού σταθμού ISS,

Σε κοντινή απόσταση, ένας υπολογιστής προστατευμένος μέσα σε ένα κουτί, από την έκρηξη, θα στέλνει εικόνες σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Όπως και με κάθε βίντεο 360 μοιρών, μπορείτε να το δείτε στον υπολογιστή σας και να παίξετε με τον δείκτη του ποντικιού σας για να δείτε μία πανοραμική όψη.

Φυσικά αν το δείτε με VR Headset θα νιώσετε σαν να είσαστε πραγματικά στην ζώνη εκτόξευσης.

Η μετάδοση γύρω στις 11:01 π.μ. EDT, δηλαδή γύρω στις 18:01 ώρα Ελλάδας, 10 λεπτά πριν ξεκινήσει η εκτόξευση του Atlas V. Το βίντεο θα είναι περίπου ένα λεπτό πίσω, αφού ο υπολογιστής πρέπει να επεξεργαστεί τις φωτογραφίες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments