Πολιτική

Δραγασάκης: Η συμφωνία οδηγεί στη λήξη των μνημονίων

Δραγασάκης: Η συμφωνία οδηγεί στη λήξη των μνημονίων
Ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης σε συνέδριο για τα κόκκινα δάνεια.

«Δεν μπορείς να μιλάς για ανάπτυξη με καταχρεωμένη την κοινωνία. Η συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση, εφόσον ολοκληρωθεί όπως αναμένεται με τα μέτρα για το χρέος, δημιουργεί δυνατότητες για τη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και την έξοδο στις αγορές εντός του 2017, ξεκλειδώνει, δηλαδή, τις διαδικασίες για την οριστική λήξη των Μνημονίων και της επιτροπείας το καλοκαίρι του 2018».

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων σε ομιλία του σε συνέδριο για τα κόκκινα δάνεια ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης με θέμα “Αναζητώντας ένα Εθνικό Σχέδιο για την Κοινωνία των Κόκκινων Χρεών” και υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστκό συμβιβασμό.

Ο κ. Δραγασάκης ρωτήθηκε για τις σχέσεις κυβέρνησης- τραπεζιτών και απάντησε “οι τράπεζες δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς να έχουν μια καλή σχέση με την όποια κυβέρνηση, όμως εμείς δεν ξεκινάμε με την έννοια ποιος συμπαθεί τον άλλο. Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει δικούς της τραπεζίτες και δεν θέλει να αποκτήσει”, ξεκαθάρισε .

Σε ερώτηση από εκπροσώπους της επιχειρηματικότητας εάν οι τράπεζες θα εφαρμόσουν τον νόμο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ο κ. Δραγασάκης απάντησε αφοπλιστικά “ορισμένοι θεσμοί πρέπει να συνεννοούνται, δεν κατανοούμε πως θα ψηφιστεί ένας νόμος και δεν θα εφαρμοστεί”, είπε σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Δραγασάκης απαντώντας στις ανησυχίες των επιχειρηματιών που ενδεχομένως θα επωφεληθούν από το νόμο χωρίς να πρέπει δήλωσε μεταξύ άλλων, “πρέπει να συνομολογήσουμε ότι ήδη από τα προηγούμενα χρόνια έχουν δημιουργηθεί παρασιτικά επιχειρηματικά πρότυπα, όμως για να βοηθηθεί η υγιείς επιχειρηματικότητα πρέπει να κλείσουμε το θέμα με το χρέος, εάν λύσουμε τα κόκκινα δάνεια οι τράπεζες θα μπορούν να αρχίσουν τη χρηματοδότηση” σημείωσε ο κ Δραγασάκης.

Καταλήγοντας στην ομιλία του ο κ Δραγασάκης επανέλαβε πως “οι αναγκαίες αλλαγές απαιτούν ένα μίνιμουμ συναίνεσης και στήριξης από ευρείες κοινωνικές πλειοψηφίες. Για αυτό είπε ότι χρειαζόμαστε κοινωνικό διάλογο ουσίας και όχι τυπικό, διάλογο που δεν θα γίνεται για το “θεαθήναι” αλλά θα επιδιώκει κοινούς τόπους και προωθητικές συγκλίσεις ακόμη και εκεί που υπάρχουν πραγματικές και μεγάλες διάφορες. “Και αυτό δεν είναι ανέφικτο. Επετεύχθη ως ένα βαθμό και στο θέμα του εξωδικαστικού διακανονισμού” τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments