Ελλάδα

Προφυλακίστηκε ο βιαστής της Δάφνης – Ισχυρίζεται πως έχει βίντεο που τον αθωώνει

Προφυλακίστηκε ο βιαστής της Δάφνης – Ισχυρίζεται πως έχει βίντεο που τον αθωώνει
Διορίστηκε δικηγόρος από το κράτος για τον υπερασπιστεί, ο οποίος είπε πως ο κατηγορούμενος λέει ότι έχει βίντεο που δείχνει πως όλα έγιναν με τη συναίνεση της κοπέλας. Δεν θέλησε να μιλήσει στους δημοσιογράφους ο 52χρονος.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 52χρονος Παναγιώτης Κοντζιλέλος, ο οποίος κατηγορείται πως βίασε και κακοποίησε σεξουαλικά την 20χρονη φοιτήτρια στο διαμέρισμά του στη Δάφνη.

Ο 52χρονος απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή, ενώ διορίστηκε δικηγόρος από το κράτος για την υπεράσπισή του. Κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο ο 52χρονος αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ακόμη και στις ερωτήσεις εάν έχει μετανιώσει για τις πράξεις του ή εάν επιθυμεί να ζητήσει συγνώμη από την 20χρονη φοιτήτρια ο 52χρονος αρνήθηκε να πει το παραμικρό.

“Ο πελάτης μου ισχυρίζεται ότι έχει βίντεο που αποδεικνύει ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της κοπέλας”

Ο Ελευθέριος Ειρηνάκης, δικηγόρος που διορίστηκε για την υπεράσπιση του βιαστή της δράσης, σε δηλώσεις του ισχυρίστηκε ότι ο πελάτης του έχει σοβαρό πρόβλημα με την όρασή του και υποβλήθηκε αίτημα για παργματογνωμοσύνη.

Είπε ακόμα ότι “Επειδη το ατύχημα με τα μάτια του το έπαθε πρόσφατα, δεν ειναι εκ γενετής τυφλός, μπορεί να δημιουργήσει ενα πλαίσιο στο οποίο μπορεί να κινηθεί με σκιές και με φως. Δεν ξεχωρίζει δηλαδή πρόσωπα, απλά σκιές”. Για όσα ακούγονται για το μηχανάκι που είχε, ο δικηγόρος είπε ότι είχε παλιότερα μεγάλη μηχανή αλλά την έχει κρατήσει πλέον ως συλλεκτική.

Ερωτηθείς σχετικά με τις κάμερες που είχε στο σπίτι του είπε ότι «Ήταν απλώς κάμερες που τις είχε για να κινείται με την βοήθεια της τεχνολογίας στον χώρο».

Σε ερώτηση του εισαγγελέα για το πως κινείται χωρις μπαστούνι ο δράστης, ο συνήγορος του ανέφερε πως κανονίζει το βήμα του ανάλογα με το πως κινούνται οι υπόλοιποι γύρω του. Αξίζει να σημειωθει πως ο δράστης δεν έχει προσκομίσει το ποιστοποιητικο απο τα ΚΕΠΑ, σύμφωνα με το οποιο βεβαιώνεται το ποσοστό αναπηρίας του και το οποίο είχε αναρτήσει ο ίδιος στο facebook. Εντύπωση πάντως προκαλεί μια αποστροφή του δικηγόρου που ανέφερε ότι «Ο πελάτης μου ισχυρίζεται ότι ό,τι έχει γίνει έχει γίνει με την συναίνεση της κοπέλας. Και αυτό, από βίντεο παρελθόντος χρόνου αποδεικνύεται».

Σε ανακοίνωση των δικηγόρων της οικογένειας της 20χρονης εκφράζεται η ευγνωμοσύνη τους για τη συμπαράσταση της κοινωνίας και ζητούν διακριτικό χειρισμό.

Σε βάρος του 52χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της αρπαγής, του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, καθώς και της βαριάς σωματικής βλάβης, οδηγήθηκε σήμερα στα δικαστήρια για να απολογηθεί.

Χθες, η αστυνομία έδωσε στη δημοσίοτητα τα στοιχεία και φωτογραφίες του κατηγορούμενου για τον βασανισμό και τον βιασμό της 20χρονης κοπέλας καθώς θεωρεί ότι μπορεί να μην είναι είναι μόνη που βίωσε τον εφιάλτη.

Μαρτυρία γυναίκας: “Πήγα σπίτι του – Δεν είναι τυφλός”

Μετά τους γείτονες του 52χρονου βιαστή της Δάφνης, που λένε πως οδηγούσε μηχανάκι και πως τους κάνει εντύπωση που άκουσαν ότι είναι τυφλός, έρχεται ακόμα μια μαρτυρία γυναίκας, η οποία βρέθηκε στο σπίτι του και η οποία τονίζει πως δεν της φάνηκε να είναι τυφλός, αφού τη ρώτησε γιατί φοράει σκούρα χρώματα.

Η γυναίκα, που μίλησε σε εκπομπή του ΑΝΤ1 υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, επισκέφθηκε το υπόγειο διαμέρισμα του δράστη προκειμένου να βρει εργασία. Όπως εξηγεί την ημέρα της επίσκεψης βρισκόταν και μία άλλη γυναίκα στο σπίτι. Όπως περιγράφει η μάρτυρας ένιωσε «λες και ήμουνα μέσα στο δάσος και ερχόταν ένα λιοντάρι να με κατασπαράξει».

«Το πρόσωπό του έβγαζε μία αγριάδα», λέει η γυναίκα σημειώνοντας όμως ότι αν και ο 52χρονος δεν την φλέρταρε, την ρώτησε για ποιο λόγο φοράει σκούρα χρώματα. Η μάρτυρας στάθηκε ιδιαίτερα σε αυτή την παρατήρηση λέγοντας ότι της έκανε φοβερή εντύπωση καθώς ο 52χρονος της είχε πει ότι έχει τυφλότητα 100%.

Η γυναίκα αν και δεν έμεινε αρκετή ώρα μέσα στο διαμέρισμα, παρατήρησε ότι ο 52χρονος είχε τοποθετήσει γάζες στο κρεβάτι του. Εκείνη τον ρώτησε για ποιο λόγο βρίσκονται εκεί, με τον κατηγορούμενο να της απαντά ότι τον βοηθούν να κοιμάται.

Η μάρτυρας που τελικά δεν δέχτηκε τη δουλειά, καθώς όπως του είπε τα χρήματα ήταν λίγα (100 ευρώ) και εκείνη έμενε μακριά, εξηγεί ότι όταν έφυγε από το σπίτι είδε τη γυναίκα που ήταν μαζί με τον 52χρονο στα 500 μέτρα. «Εγώ κάλεσα ραδιοταξί και έφυγα και ακόμα φεύγω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος στην ερώτηση αν πιστεύει ότι ο 52χρονος είναι 95% τυφλός, δήλωσε κατηγορηματικά όχι. «Έβλεπε κανονικά. Έχω ζήσει με τυφλούς ανθρώπους και ξέρω πώς είναι οι τυφλοί», είπε και τόνισε τη έντονη ανάγκη της να φύγει από το διαμέρισμά του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments