Αθλητισμός

Αδύναμος και ο ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Αδύναμος και ο ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ
Ο ΠΑΟΚ ήταν η μόνη ελληνική ομάδα που είχε πιθανότητες για θέση στους ισχυρούς του τρίτου προκριματικού του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως αυτές απομακρύνονται.

Ήταν δεδομένο πως όποιος εκ των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, Πανιωνίου τερματίσει πρώτος στα ελληνικά πλέι οφ θα είναι στους ανίσχυρους του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ. Η μόνη ελληνική ομάδα που είχε πιθανότητες να είναι στους δυνατούς ήταν ο ΠΑΟΚ όμως φαίνεται πως και αυτές χάνονται οριστικά. Ο λόγος είναι ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος Ρουμανίας από τη Βιτορούλ δεν ευνόησε τον Δικέφαλο του Βορρά καθώς έστειλε στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών τη Στεάουα Βουκουρεστίου που έχει μεγαλύτερο συντελεστή.

Μαζί με τη Στεάουα εξασφαλισμένη παρουσία στον τρίτο προκριματικό έχουν οι Νις, Άγιαξ, Γιουνγκ Μπόις και Ντιναμό Κιέβου. Οι Ολλανδοί και οι Ουκρανοί έχουν μεγαλύτερο συντελεστή από τον ΠΑΟΚ, ενώ από κάτω του βρίσκονται Γάλλοι και Ελβετοί. Πλέον, τα πρωταθλήματα που μένουν ανοιχτά είναι το τούρκικο, το τσέχικο, το ρωσικό και το βελγικό. Από το πρωτάθλημα του Βελγίου θα προκύψει εκπρόσωπος με μεγαλύτερο συντελεστή από τον ΠΑΟΚ καθώς θα είναι είτε η Κλαμπ Μπριζ είτε η Γάνδη, ενώ το ίδιο ισχύει και με το ρωσικό που θα είναι η Ζενίτ ή ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Έτσι, συμπληρώνεται πεντάδα ομάδων για το γκρουπ των ισχυρών και ο ΠΑΟΚ μένει στους αδύνατους.

Από το πρωτάθλημα της Τσεχίας υπάρχει περίπτωση να προκύψει ομάδα χαμηλότερης βαθμολογίας του ΠΑΟΚ και είναι η Σλάβια Πράγας σε περίπτωση που κατακτήσει το πρωτάθλημα η Βικτόρια Πλζεν, ενώ από το τούρκικο αν η Μπεσίκτας καταφέρει να στεφθεί πρωταθλήτρια, η Ισταμπουλ Μπασεκσεχίρ θα είναι επίσης αδύναμη.

Ένας μικρός αστερίσκος που πρέπει να μπει αφορά στο ενδεχόμενο να κατακτήσει ο Άγιαξ το Γιουρόπα Λιγκ. Σε αυτή την περίπτωση θα βρεθεί απευθείας στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ και έτσι η Νις θα πάει απευθείας στα πλέι οφ και θα μείνουν οκτώ ομάδες στον τρίτο προκριματικό με τον ΠΑΟΚ όμως να είναι και πάλι στις αδύναμες τέσσερις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments