Οικονομία

Κόκκαλης: “Η Ιντραλότ μπορεί να φύγει από την Ελλάδα”

Κόκκαλης: “Η Ιντραλότ μπορεί να φύγει από την Ελλάδα”
Δηλώσεις από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.

Η Intralot εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το χρηματιστήριο και να αλλάξει φορολογική έδρα εξετάζει, όπως ανέφερε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ο πρόεδρος της κ. Σωκράτης Κόκκαλης. 

«Είναι κάτι το οποίο δεν επιθυμούμε, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η Intralot θα μας αναγκάσει να το πράξουμε», ο κ. Κόκκαλης. 

Αναφορικά για τις προοπτικές που εξετάζει η Intralot συμπλήρωσε «πάνω από όλα είμαστε μια ελληνική εταιρεία και δεν θα ήθελα ποτέ να ακούσω σχόλια ότι η Intralot να φύγει από την Ελλάδα. 

Όμως στην Ελλάδα δεν μας δίνουν σημασία, μας έλεγαν Εθνικούς προμηθευτές τα ΜΜΕ τα οποία εν πολλοίς ευθύνονται για την κατάσταση στην χώρα μας».

Ο Ιδρυτής του Ομίλου είπε ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία η ύπαρξη ιδιωτικού μονοπωλίου τυχερών παιχνιδιών, χαρακτηρίζοντας την πορεία της ιδιωτικοποίησης από το 2013 και μετά πονεμένη ιστορία, υπογραμμίζοντας ότι το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας πέρασε πρόσφατα σε ανώνυμο ιδιοκτησιακό καθεστώς με έδρα το σκοτεινό Λιχτενστάιν ενώ ο ΟΠΑΠ έχει πρόσφατα αποκτήσει ιδιαίτερα ευνοϊκή μεταχείριση από τον ρυθμιστή, την Εθνική Επιτροπή Ελέγχου

Παιγνίων μετά την ξαφνική μεταβολή της στάσης της τελευταίας στον κανονισμό για τα φρουτάκια. Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε επίσης στην ιστορική σχέση της INTRALOT με τον ΟΠΑΠ και την αξία που δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της τεχνολογικής συνεργασίας τους εκτοξεύοντας τον κύκλο εργασιών του ΟΠΑΠ από 0,2 δισ. Ευρώ σε 5,5 δισ. μεταξύ των ετών 1990 και 2010 με την εγκατάσταση των συστημάτων της INTRALOT και την έναρξη του αθλητικού στοιχήματος το 2000. 

Αναφερόμενος στον τερματισμό της συνεργασίας με τον ΟΠΑΠ ο κ. Κόκκαλης σημείωσε πως δεν υπάρχει παγκόσμιο προηγούμενο η Intralot να επιλέγεται για έργα και λοταρίες σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Ευρώπη και στην Ελλάδα να επιλέγονται εταιρείες που διαθέτουν συμβόλαια σε Εσθονία και Καταλονία. 

Ο Πρόεδρος δήλωσε περήφανος για τις επιτυχίες της εταιρείας του σε προηγμένες αγορές όπως οι ΗΠΑ όπου απασχολούνται 600 εργαζόμενοι σε 12 Πολιτείες και στην προοπτική νέων έργων που αναμένονται στις ΗΠΑ, και εκτενώς αναφέρθηκε στις μεγάλες ευκαιρίες της αγοράς της Τουρκίας όπου η INTRALOT έχει εδραιωμένη παρουσία στο Αθλητικό Στοίχημα και παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αναδιάρθρωση της ιδιοκτησίας της Κρατικής Λοταρίας και του Ιπποδρόμου με την προοπτική συμμετοχής στο διαγωνισμό για τη διαχείριση και τον τεχνολογικό εξοπλισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments