Τουρισμός

Τουρισμός και κρητικά προϊόντα στη συνάντηση Αρναουτάκη με τον Ρώσο πρέσβη

Τουρισμός και κρητικά προϊόντα στη συνάντηση Αρναουτάκη με τον Ρώσο πρέσβη

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Τόσο ο περιφερειάρχης, όσο και ο Ρώσος πρέσβης χαρακτήρισαν ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός της συνάντησης της Διυπουργικής Επιτροπής στη Κρήτη για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με στόχο να ενδυναμωθεί ακόμα η περισσότερο η συνεργασία ανάμεσα στις δυο χώρες.

Η ενδυνάμωση της συνεργασίας για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στη Κρήτη και την προώθηση των ποιοτικών κρητικών προϊόντων στη ρώσικη αγορά, αποτέλεσαν το επίκεντρο της συζήτησης που είχε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, με τον Ρώσο πρέσβη στην Ελλάδα, Αντρέι Μασλόφ.

Ο Ρώσος πρέσβης επισκέφθηκε τον περιφερειάρχη και συζήτησαν μια σειρά θεμάτων στο πλαίσιο της αυριανής συνάντησης των συμπροέδρων της μικτής διυπουργικής επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο με την συμμετοχή του αν. υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου και του Ρώσου υπουργού Μεταφορών, Μαξίμ Σοκόλοφ.

Τόσο ο περιφερειάρχης, όσο και ο Ρώσος πρέσβης χαρακτήρισαν ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός της συνάντησης της Διυπουργικής Επιτροπής στη Κρήτη για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με στόχο να ενδυναμωθεί ακόμα η περισσότερο η συνεργασία ανάμεσα στις δυο χώρες.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην Ορθοδοξία που ενώνει Ελλάδα και Ρωσία, επισημαίνοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, που είναι ένας ποιοτικός και ασφαλής τουριστικός προορισμός.

Ο Ρώσος πρέσβης, αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την υποδοχή και τη συνάντηση στην Περιφέρεια, είπε ότι η Κρήτη αποτελεί αγαπημένο τουριστικό προορισμό, τονίζοντας ότι το 42% των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα επισκέπτονται την Κρήτη.

«Συζητήσαμε για όλα τα θέματα ενδιαφέροντος της Περιφέρειάς μας, ειδικά θέματα τουρισμού, αλλά και προώθησης των κρητικών προϊόντων στη ρωσική αγορά» είπε ο κ. Αρναουτάκης, επισημαίνοντας ότι υπάρχει μια πολύ σημαντική αύξηση του τουρισμού στο νησί.

Παράλληλα σημείωσε, ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Περιφέρεια η επίσκεψη του πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα και πρόσθεσε πως τη φετινή χρονιά, η αύξηση των αφίξεων Ρώσων τουριστών, θα ξεπεράσει το 15%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων.

«Εμείς θέλουμε να δούμε πώς μπορεί να ενδυναμωθεί αυτή η σχέση με τη Ρωσία ακόμη περισσότερο, διότι έχουμε την ίδια θρησκεία, έχουμε εξαίρετες σχέσεις διαχρονικά και θεωρώ ότι μπορεί να αποτελέσει μια πηγή εσόδων για το νησί μας η προσέλευση τουριστών από τη Ρωσία» ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης

Σύμφωνα με τον ίδιο, χρειάζονται συνέργειες και εξέφρασε την άποψη ότι έχει ιδιαίτερη σημασία η κοινή Διυπουργική Επιτροπή μεταξύ των υπουργών Ρωσίας και Ελλάδας για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, για το πώς μπορεί να υπάρξει αποδοτικότερη συνεργασία.

«Όλα αυτά είναι θέματα που η κυβέρνηση τα εξετάζει. Εμείς θέλουμε να διαβεβαιώσουμε, ότι η Κρήτη αποτελεί ένα ασφαλή προορισμό, με τον μοναδικό πολιτισμό της, το περιβάλλον της, τους ανθρώπους της, την κρητική διατροφή. Όλα αυτά μπορούν να προσελκύσουν ακόμη περισσότερους τουρίστες» επεσήμανε ο περιφερειάρχης.

Από πλευρά του, ο Ρώσος πρέσβης Αντρέι Μασλόφ δήλωσε: «Έχουμε συζητήσει με τον κ. περιφερειάρχη τις προοπτικές της συνεργασίας της Κρήτης με τη Ρωσία στους διάφορους τομείς και κατ΄ αρχήν στον τομέα του τουρισμού. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, ότι οι αφίξεις των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα αυξήθηκαν σημαντικά και ιδιαίτερα στην Κρήτη».

Ακόμη, ο κ. Μασλόφ είπε ότι η Κρήτη είναι πολύ σημαντικός προορισμός για τους Ρώσους τουρίστες. «Πέρυσι μάλιστα ξεπεράσαμε την φθίνουσα πορεία και αυξήθηκαν και κατά 23% οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα» είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο