Απολύτως κατάλληλα για κολύμβηση είναι τα νερά στις παραλίες της ευρύτερης περιοχής Περαίας, Αγγελοχωρίου, Μηχανιώνας.
Ο δήμος Θερμαϊκού διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την υγεία τους των λουόμενων, λόγω της εμφάνισης του φυτοπλαγκτόν στη Θεσσαλονίκη.
"Το γεγονός ήταν φυσικό να προκαλέσει ανησυχία στους λουόμενους για την καταλληλότητα ή μη των νερών στις παραλίες του Δήμου Θερμαϊκού για κολύμβηση", αναφέρει η ανακοίνωση,
"Έπειτα από μετρήσεις και ελέγχους, χημικούς και μικροβιολογικούς που διενεργήθηκαν πρόσφατα (στις 28-6-2017), διαπιστώθηκε ότι τα νερά της θαλάσσιας περιοχής Περαίας, Αγγελοχωρίου, Μηχανιώνας κ.ά., που άλλωστε έχουν βραβευθεί κι εφέτος με 4 γαλάζιες σημαίες, είναι εξαιρετικής ποιότητας χωρίς κανένα κίνδυνο για τους λουόμενους. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι έχουν τον ελαχιστότατο αριθμό μικροβίων 10 (με όριο τα 500), δηλαδή μηδαμινά μικρόβια", τονίζει.
